F1 - TITOKZATOS ALONSO BALESETE

Alonso balesetét illetően még sok a kérdőjel, sőt ha kiderül, hogy a hibridrendszerrel van probléma, akkor a csapatok bojkottálhatják az Ausztrál Nagydíjat.

Fernando Alonso balesete körül még mindig sok megválaszolatlan kérdés van. Az orvosai agyrázkódást diagnosztizáltak nála, ezért három napig benn tartották a kórházban, majd az utolsó barcelonai teszten orvosi javallatra nem vehetett részt, most pedig kénytelen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat is kihagyni. Ha nem volt több egy átlagos balesetnél, Alonso egészséges, mégis miért kell kihagynia az első futamot is - merült fel a kérdés az ügyet illetően. A spanyol Twitter-oldalán csak annyit írt, nem akar újabb balesetet 21 napon belül. A baleset körülményei a mai napig tisztázatlanok. Az FIA is nyomozásba kezdett, hogy felfedje a teljes igazságot. Azt tudni, hogy a 3-as kanyarnál ütközött a falnak, de az még mindig nem világos, hogy egy olyan nagy tapasztalattal rendelkező pilóta, mint Alonso miért nem ellenkormányzott vagy próbálta menteni a helyzetet. A McLaren nyilatkozatából kiderült, Alonso pár másodpercre elvesztette eszméletét,ez megmagyarázná az előbb említett állításokat. Az FIA mérőműszerei az első becsapódáskor 16G-s erőhatást mértek. Egyelőre nem tudni, hogy ez elég volt-e arra, hogy kiüsse Alonsót, vagy esetleg más is közrejátszott a balesetben. Teljes mértékben az áramütés lehetőségét sem tudták kizárni, ezért a Sport Bild értesülése szerint több csapat is kész bojkottálni az Ausztrál Nagydíjat. Semelyik csapat nem szeretné pilótái életét kockáztatni, sőt állítólag a Mercedes és a Renault sem tartja teljesen lehetetlenek ezt az elméletet, főleg úgy, hogy a Honda csak három biztonsági rendszert alkalmaz öt helyett. Talán a teljes igazságra sosem derül fény. Mindenesetre Alonso a Maláj Nagydíjon fogja megkezdeni idei szezonját.

Fotó: Zimbio.com

Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr587241791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása