Fontos mérföldkőhöz érkezett Zanardi felépülése

Majdnem másfél év után elhagyhatta a kórházat a tavaly júniusban jótékonysági kézikerékpár-verseny közben balesetet szenvedett Alex Zanardi. Az olasz versenyzőlegenda otthonában folytathatja a kezeléseket.

p90335671_highres_daytona-26th-january.jpg

2020 júniusában egy jótékonysági eseményen ütközött egy teherautónak kézi hajtású kerékpárjával Alex Zanardi. Azóta számos alkalommal műtötték az olasz versenyzőt, hiszen a baleset következtében koponya- és arcsérüléseket szenvedett el. Legutóbb a nyáron érkeztek friss hírek az állapotáról, akkor már arról számoltak be, hogy stabilizálódott a helyzete.

A BMW hétfői sajtóközleményében szerencsére újabb pozitív fejleményekkel tudott szolgálni a legenda felesége, Daniella Zanardi, aki megerősítette, hogy néhány héttel ezelőtt Zanardi elhagyhatta a kórházat, mintegy másfél évvel a balesetet követően. „Hosszú folyamat lesz még, mire felépül” – húzta alá. „Rehabilitációs programja orvosok, fizioterapeuták, neuropszichológusok és beszédterapeuták irányítása mellett zajlik.”

Felesége arról is beszélt, hogy visszaesések előfordulnak, és még elő is fordulhatnak. „Néha kettőt vissza kell lépned, hogy egyet előre lépj. De Alex újra és újra bebizonyítja, hogy igazi harcos” – jelentette ki. Fontos mérföldkőként emelte ki, hogy a kétszeres CART-bajnokot és korábbi F1-, WTCC- és DTM-pilótát már otthonában kezelik tovább.

Kitért arra is, hogy az elmúlt másfél évben csak vele, fiával és édesanyjával találkozott, de minden nap csak egy ember látogathatta őt a kórházban, akkor is csak másfél órára. Az emelkedő koronavírusos esetszámok miatt azonban ismételten csak a szűk családi kör látogathatja, de legalább családias környezetben folytathatja gyógyulását.

Ami Zanardi napi programját illeti, egy terapeuta foglalkozik vele rendszeresen, ilyenkor fizikai, neurológiai és logopédiai feladatokat végez. Ezek révén Zanardi karjai erősödnek, és a nap nagy részét már a kerekesszékében tölti, leginkább csak ebéd után szokott pihenni. A hosszabb távú elképzelések ennél már összetettebb, hiszen még mindig nem lehet megjósolni, hogyan épül fel Zanardi.

Hosszú és kihívásokkal teli, de Alexnek óriási küzdőszelleme van. Ez nagy segítség, akárcsak az, hogy rengeteg támogatást kapunk, és nemcsak az orvosok és a terapeutáktól, hanem a barátainkra is mindig számíthatunk, ideértve a BMW családját

– mondta, megköszönve ezeket a támogatásokat az 54 éves olasz nevében.

Fotó: BMW Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916788604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása