F1: Hivatalos, megmenekült a Spanyol Nagydíj

Sokáig bizonytalan volt a barcelonai F1-es futam helyzete, most azonban eldőlt, hogy évekig marad a versenynaptárban.

jm2109my205.jpg

Habár az elmúlt években többször is megkérdőjeleződött, majd csak évről évre rendeződött a sorsa, pénteken végül bejelentették, hogy 2026-ig biztosan a barcelonai pályán marad a Spanyol Nagydíj. A katalán helyszín már 1991 óta része a versenynaptárnak, azóta több ponton is módosították a vonalvezetést, legutóbb – az idei verseny előtt – a 10-es kanyart alakították el, kedvezve a motorosoknak.

A szerződéshosszabbítás részeként a Formula–1 és a Spanyol Nagydíj promótere kölcsönös kötelezettségvállalási záradékban állapodott meg, ami abban „segít, hogy a Circuit de Barcelona-Catalunya a fenntarthatóság modelljévé és világszintű mércéjévé váljon, ami az ilyen létesítményeknél alkalmaznak” – jelentette ki Roger Torrent regionális üzleti és munkaügyi miniszter. Célul azt tűzték ki, hogy „a pálya a zöld átalakulás és az infrastruktúrák éghajlati vészhelyzeti követelményeihez való igazításának képviselője legyen”.

Jövőre májusban, a szezon hatodik fordulójaként rendezik a Spanyol Nagydíjat, addig a pálya és az azt körülvevő létesítmények korszerűsítését befejezik. Erről ugyan hivatalos bejelentés még nincs, de valószínű, hogy az egyik előszezoni tesztnek is Barcelona ad majd otthont 2022-ben. Cikkében a RaceFans megjegyzi, hogy az imolai, a szingapúri és az amerikai futam helye is az új szerződésen múlik a jövő évi versenynaptárban.

Fotó: XPB / James Moy Photography (Alpine F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2416765558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása