F1: 38 ezreddel Verstappené a holland pole
Formula–1 2021: Holland Nagydíj – Időmérő edzés

Hazai közönsége előtt Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Formula–1-es Holland Nagydíj időmérő edzését.

si202109040677_news.jpg

A 23 éves holland pilótának ez az idei hatodik és pályafutása 10. pole pozíciója, sikerét a zandvoorti pályán hatalmas üdvrivalgással ünnepelte a túlnyomó részt narancssárgába öltözött szurkolótábor.

Verstappen mögött 38 ezredmásodperccel lemaradva Lewis Hamilton végzett másodikként, míg a harmadik rajtkocka a másik Mercedest vezető finn Valtteri Bottasé lett.

si202109040680_news.jpg

A koronavírus-fertőzés miatt ezt a futamot kihagyni kénytelen Kimi Räikkönent helyettesítő Robert Kubica a 18. pozíciót szerezte meg, a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel (Aston Martin), valamint Verstappen csapattársa, Sergio Pérez meglepetésre már az időmérő első szakaszában kiesett.

A kvalifikációt kétszer voltak kénytelenek félbeszakítani, mindkét alkalommal piros zászlóval és mindkét alkalommal egy-egy Williams-pilóta miatt: előbb ugyanis George Russell, majd csapattársa, Nicholas Latifi csúszott ki és csapódott a gumifalba.

A 72 körös Holland Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol. A versenyt élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8016679862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása