F1: Hivatalos, döntöttek Vettel ügyében

Órákkal a verseny leintése után kizárták Sebastian Vettelt a Magyar Nagydíjról, elbukta a második helyet. Nem maradt elég üzemanyag a német Aston Martinjában.

gp2111_150801_54i0354.jpg

Ahogyan azt korábban megírtukvizsgálatot indítottak Sebastian Vettellel szemben, a Formula–1-es Magyar Nagydíj leintése után ugyanis nem tudták kinyerni a német autójából az előírások szerinti mennyiségű üzemanyagot, hiába parkolt le vele a levezető körön, csupán három decilitert.

A majdnem két órával a döntéshozatal előtt kezdődött meghallgatáson az Aston Martin azt állította mérőműszereire hivatkozva, hogy 1,44 liternyi üzemanyag található Vettel tankjában. Többször is megpróbálták levenni ezt a mennyiséget, azonban nem jártak sikerrel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelentése szerint.

Ezek után – a múltban történt, hasonló jellegű esetek fényében – aligha meglepő döntés született: kizárták Vettelt a hungaroringi futamról, így elveszítette idei második dobogóját. A döntés után Lewis Hamilton (Mercedes) örökölte meg a második, Carlos Sainz Jr. (Ferrari) pedig a harmadik helyet.

A módosított végeredménye értelmében Hamilton előnye a bajnokság élén hatról nyolc egységnyire nőtt, hiába lépett előrébb Max Verstappen egy pozíciót és rangsorolták kilencedikként a hollandot. Hasonlóképpen növelte előnyét a Mercedes a konstruktőri összetettben: 10 helyett már 12 ponttal vezet a Red Bull előtt.

A Magyar Nagydíj végeredménye (Vettel kizárása után, pontszerzők):

Fotó: Zak Mauger / Motorsport Images (Aston Martin F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6916646358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása