Az F1 és a MotoGP sem tér vissza idén Ausztráliába

Nemcsak a Formula–1-ben, de a gyorsaságimotoros-világbajnokságban is törölték az Ausztrál Nagydíjat.

melbournesunday6-202164_1.jpg

Tekintve, hogy mennyire szigorúan veszik a járványkezelést a szigetországban, mindig is kétséges volt az Ausztrál Nagydíj sorsa. Végül magyar idő szerint kedd hajnalban be is jelentették a szervezők, hogy törlik az eseményt, de nemcsak a Formula–1 melbourne-i, hanem a MotoGP Philip Island-i futamát is.

Döntésüket az érvényben levő korlátozásokkal és az azokkal összefüggésben felmerülő logisztikai kihívásokkal indokolták a szervezők. Mindennek ellenére a Formula–1 továbbra sem tett le a rekordszámú, 23 versenyről, a gyorsaságimotoros-világbajnokság eközben meg is erősítette, hogy egy héttel előrébb hozva a Maláj Nagydíjat két futamot rendeznek Portimaóban – ezek Algarve-i és Portugál Nagydíj néven fognak futni.

„Miközben csalódottak vagyunk amiatt, hogy idén sem fogunk versenyezni Ausztráliában, továbbra is magabiztosak vagyunk annak kapcsán, hogy sikerül 23 futamot megrendeznünk a 2021-es szezonban. Számos opciónk van az Ausztrál Nagydíj helyettesítésére” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Stefano Domenicali, a Formula–1 elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a következő hetekben kiértékelik lehetőségeiket a verseny pótlását illetően.

A Formula–1-ben eredetileg márciusban rendezték volna meg az Ausztrál Nagydíjat, később azt november 19-21. közé tűzték ki. Idén viszont részben megújult vonalvezetésén fogadná újra a mezőnyt az Albert Park.

Fotó: Steven Tee / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4216614146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása