F1: Dán ifjonccal erősíthet a Mercedes

A dán sajtó szerint a Formula–3-as futamgyőztes Frederik Vesti rövidesen aláírhat a Mercedesszel, csatlakozva annak nevelőprogramjához. A Red Bull pedig meg is állapodott újabb japán felfedezettjével.

002_frederik_vesti_prema_racing_c_formula_motorsport_limited.JPG

Az elmúlt évek folyamán jócskán kifogyott a Mercedes – pláne a Formula–1-ben bevethető – juniorokból, hiszen, ha nem vesszük számításba a Williamsnél versenyző, 2022-ben a világbajnok csapat ülésére esélyes George Russellt, a 16 éves Paul Aron a legfiatalabb tagja a bajnokcsapat akadémiájának, aki tavaly a Formula Renault Európa-kupában versenyzett. Rajtuk kívül még két gokartversenyző – Andrea Kimi Antonelli és Alex Powell – pallérozódik a Mercedesnél.

A helyzet azonban hamarosan javulhat, az Ekstra Bladet ugyanis arról ír, hogy eredményre vezethetnek Frederik Vestiék és a Mercedes esetében a hónapok óta zajló tárgyalások, így a minap a 19. születésnapját ünneplő dán az idei Formula–3-as szezonban már Mercedes-juniorként állhat rajthoz – írja a grandpx.news. Menedzsere egyébként Dorte Riis Madsen, aki egykor az F1-ből 2020 végén kikerülő Kevin Magnussen ügyeit is intézte.

unnamed_48.jpg

A dán lap hangsúlyozza, közel már a megállapodás. A Mercedes nevelőprogramját nem mellesleg Gwen Lagrue vezeti, akinek irányítása alatt többek között Esteban Ocon és George Russell is eljutott a királykategóriába. Vesti tavaly a Regionális Formula Európa-bajnokság regnáló bajnokaként debütált az F3-ban, bemutatkozó évét három futamgyőzelemmel a bajnokság negyedik helyén zárta.

Zörög a haraszt a Red Bull háza táján is: azok után, hogy Cunoda Juki idén bemutatkozik az F1-ben az Alpha Tauri versenyzőjeként, újabb japán versenyzőre vetett szemet a Milton Keynes-i együttes. Anélkül ugyanis, hogy nagy dobra verte volna, megjelenítette weboldalán a juniorjai között a 19 éves Ivasza Ajumut.

red-bull-junior-ayumu-iwasa.jpg

Ivasza 2017-ben formulaautós pályafutását, első versenyeit a Formula Renault Ázsia-kupában futotta, majd a japán F4-ben folytatta. Később bajnok lett a Suzuka Racing School saját sorozatában, ekkor került a Honda látókörébe, majd a francia Formula–4-be, a japán F4-es bajnok Szató Rennel együtt, ahol bajnokká koronázták.

A Formula Scout értesülései szerint Ivaszát csakugyan az F3-ban láthatjuk idén, ahogy a Red Bull több juniorját – Jak Crawfordot, Jonny Edgart, Igor Fragát és Dennis Haugert – is, sőt a norvég már alá is írt a csapatbajnok Premához, míg Doohan várhatóan a Tridenthez igazol.

A nevelősorozatok világában általában jól értesült portál úgy tudja, a Ferrari Drivers’ Academy is berendezkedhet 2021-ben a Formula–1 alacsonyabb szintű előszobájában: Arthur Leclerc Hauger csapattársaként fog versenyezni a Premánál, Enzo Fittipaldi pedig újabb évet tölthet a HWA színeiben.

Fotó: Formula Motorsport, Prema Racing, képernyőkép / Red Bull

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2816387838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása