F1: Binotto nélkül folytatja a Ferrari

A hétvégi Török Nagydíjat biztosan kihagyja, de lehet, hogy idén már egyáltalán nem látjuk versenyen Mattia Binottót. A Ferrari csapatfőnöke inkább 2021-re felkészülni segít a maranellóiaknak.

20010-emilia-romagna-gp-friday.jpg

Aerodinamikai és motorikus szempontból is óriási hanyatlás jellemzi a Ferrari 2020-as évét, benne van a pakliban, hogy 40 éves mélypontra zuhan a maranellói gárda, amennyiben nem tud elmozdulni a konstruktőri hatodik helyről – ennél rosszabb évet csak 1980-ban zárt, amikor a 10. lett a csapatok között. Evidens tehát, hogy gőzerővel készül már a jövő évi szezonra a Ferrari, ami az olaszok idei hátralévő versenyeire is kihathat.

Mint arról az F1i.com beszámolt, Mattia Binotto kihagyja a Török Nagydíjat, a korábbi technikai igazgató csapatfőnök ugyanis úgy érzi, a főhadiszálláson jobban a csapat segítségére lehet, mint a pálya mellett. „Mindig egyensúlyban kell lenniük a pálya melletti és a gyárban zajló feladatoknak. Továbbra is a gyár a fontos, ahol fejlesztjük és felkészítjük az autót” – idézi a csapatfőnök a portál.

„Azt hiszem, már nem fogok minden versenyre a csapattal tartani 2020-ban. Néhányat kihagyok a szezon utolsó részéből, kezdve Törökországgal. Az egész csapatért felelősséggel tartozom. Persze, egy versenyhétvége is fontos, de a teljes csapat menedzselés még inkább az” – tette hozzá Binotto, aki az imolai Emilia-Romagna Nagydíj hétvégéjén azt nyilatkozta, hogy 2021-re már jelentős előrelépés várható az erőforrás terén, igazán gatyába rázni azonban csak 2022-re sikerül majd.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr416280112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása