F1: Bevásárolta magát az Aston Martinba a Mercedes csapatfőnöke

Ha csapatvezető nem is, de részvényes lett az Aston Martinnál a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

m167455.jpg

Az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan téma volt, hogy Toto Wolff lehet a Lawrence Stroll irányítása alá kerülő, 2021-től az Aston Martin csapatfőnöke, amely a Racing Point jogutódjaként, gyári csapatként tér vissza a Formula–1-be, de az osztrák kategorikusan cáfolta az ezzel kapcsolatos híreszteléseket, ahogyan az arra vonatkozókat is, miszerint a Liberty Media F1-es irányításában kaphat szerepet.

Úgy tűnik azonban, a Mercedes főnöke teljesen mégsem marad távol a Stroll-családtól, valamint a brit luxussport-kocsi gyártótól sem: Toto Wolff ugyanis részedést vásárolt az Aston Martinban – írja a Reuters. A Mercedes szóvivője megerősítette, hogy Wolff 4,77%-os részesedést vásárolt, amely bizonyos jogi kérdések által 0,95%-ra csökkent, ugyanakkor befektetése sem a Mercedesszel folytatott együttműködésére, sem csapaton belüli státuszára nincs befolyással.

A Daily Mailnek egy belsős F1-es informátor elárulta, hogy „nyilvánvaló, hogy az Aston most már a Mercedes B-csapata”, ezzel arra is utalva, hogy a Mercedes-Benz anyavállalata, a Daimler is részvényes.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1115622376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása