Ilyenre még nem volt példa: augusztusban rendezik az Indy 500-at a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány globális terjedése ellehetetlenítette, hogy május végén megrendezzék a legendás Indy 500-as verseny.

16c_44951.jpg

Számos versenysorozat megszokott életét borította fel az immár világszerte több mint 530 ezer fertőzöttet jegyző koronavírus, a járvány pedig a legtradicionálisabb versenyeket sem kíméli. Így a Formula–1-es Monacói Nagydíj, a Man-szigeteki motorverseny, valamint a Le Mans-i 24 órás után egy újabb klasszikus verseny csúszását jelentették be.

Az IndyCar szervezői közleményben tudatták, hogy a májusi indianapolisi programot elhalasztották, így a legendás Indy 500-at is, amit az eddigi 103 alkalom során mindig az Amerikai Egyesült Államok nemzeti ünnepét, az Emlékezet Napját (Memorial Day) előtti hétvégén rendeztek. A Grand Prix-pályára tervezett verseny új időpontja július 4-e, amikor Amerikában egyébként a Függetlenség Napját ünneplik, míg az 500 mérföldes oválpályás verseny pótlását augusztus 23-ára tervezik, a hozzá kapcsolódó kvalifikáció pedig egy héttel korábban, augusztus 15-16-án rendezik.

Az indianapolisi hétvégék csúsztatása további változásokat eredményezett a versenynaptárban, miközben a St. Petersburg-i fordulót váratlanul halasztott státuszba helyezték, sajtóértesülések szerint a szezonnyitó helyszíne végül a szezonzárónak adhat otthont. Jelen állás szerint szeptember 20-án, Laguna Secában zárul a szezon, míg a nyitányra május utolsó hétvégéjén, Detroit utcáin kerülhet sor.

Íme, az IndyCar módosított 2020-as versenynaptára:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Arrow McLaren SP (@arrowmclarensp) által megosztott bejegyzés,

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4015562878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása