F1: Új sorozatban debütál az Alfa Romeo női tesztpilótája

A Forma-1 betétsorozatában indul a Mexikói Nagydíj hétvégéjén a Forma-2-ben versenyző Tatiana Calderón.

1017700371-lat-20190831-_gh23625.jpg

A formulaautós ranglétrát tekintve jelenleg Tatiana Calderón áll a legközelebb ahhoz, hogy a következő női Forma-1-es pilóta legyen. Calderón az Alfa Romeo csapatának alkalmazásában áll tesztpilótaként, miközben a Forma-2-ben versenyez a sorozatból az év végén kiszálló Arden színeiben. A kolumbiai hölgy már vezethette is az Alfa Romeo korábbi, 2013-as modelljét a Paul Ricard-i pályán.

Calderónnak azonban nem kell az abu-dzabi szezonzáróig várnia ahhoz, hogy ismét autóba üljön, mivel a Team Project 1 színeiben rajthoz áll a Porsche-szuperkupa következő állomásán, Mexikóvárosban. A 26 éves pilótának a sorozat mellett a sportautózás szakága is új, a pályát viszont már jól ismeri, hiszen tavaly októberben már tesztelhetett a Sauber C37-vel az Autodromo Hermanos Rodríguezen.

„Nagyon örülök annak, hogy visszatérhetek Mexikóba. Mindig emlékezni fogok arra, amikor megejthettem a Forma-1-es debütálásom az Alfa Romeóval. Remek kihívás lesz, hogy erre a pályára visszatérve versenyezhetek a Porsche-szuperkupában, mert itt teljesen más autókkal mennek, mint amikhez hozzá vagyok szokva, de nagyon élvezni fogom” – kommentálta a hírt Calderón.

Fotó: Gareth Harford / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7615250146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása