F1: Megvétózhatja a Ferrari a költségplafont

190023_br.jpg

Azt pletykálják, hogy a komoly történelmi múlttal rendelkező olasz csapat élhet vétójogával, és megakadályozhatja, hogy bevezessék 2021-től az éves költséglimitet.

Habár hivatalos megerősítés ennek kapcsán egyelőre nem érkezett, minden jel arra mutat, hogy 2021-től bevezethetik a Forma-1-ben a költségplafont, miután azt mind a tíz csapat elfogadta. A szabály értelmében a csapatok évente 175 millió dollárt költhetnének – ezt viszont októbernél hamarabb nem fogják bejelenteni.

És könnyen megeshet, hogy még akkor sem, vagy legalábbis nem az eredetileg kiszivárgott formájában. Sajtóspekuláció szintjén ugyanis felmerült annak híre, hogy a Ferrari megakadályozhatja azt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a sportág tulajdonosa, a Liberty Media megálljt parancsoljon a féktelen költekezésnek.

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams – aki korábban kifogásolta a maranellóiak vétójogát – azonban nem tud erről:

„Még nem hallottam erről. Viszont sok időnk van októberig, amikor is aláírjuk a technikai és sportszakmai szabályváltozásokat. Azzal azonban nem vagyok tisztában, mik a Ferrari tervei, így nem gondolom azt, hogy bármihez is kommentárt kell, hogy fűzzek. Nekem úgy fest, hogy a Ferrari nagyon fontos a bajnokságnak, mint azt mindnyájan tudjuk, de ez nem jelenti azt, hogy a többi kilenc csapatnak szenvednie kellene”

– idézi szavait a GrandPX.news portál. Emellett arra is kitért, hogy úgy látja, hogy most minden csapat kész félretenni az egyéni érdekeit, hogy a jövőben nagyszerű showban lehessen részük a szurkolóknak.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3214982170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása