WTCR: Biztatóan kezdett Michelisz Portugáliában
WTCR 2019: Vila Real - 1-2. szabadedzés

e51d0c32261adb8dbc3cb44ab366a8dd.jpg

Hatodik és második lett a BRC magyar versenyzője a WTCR Vila Real-i szabadedzésen, amelyeket Néstor Girolami és Johan Kristoffersson zártak az élen.

A portugáliai Vila Real utcáin folytatódik a túraautó-világkupa 2019-es szezonja ezen a hétvégén, mielőtt véget érne a szezon európai szakasza, és hosszabb szünetre vonulna a mezőny.

85791404c17217a1936f355b14dde0d1.jpg

Az első gyakorlást a Münnich Motorsport versenyzője, Néstor Girolami zárta az élen – az argentin 2:01.971-es idejével közel két tizedmásodpercet adott a Sébastien Loeb Racing marokkóijának, Mehdi Bennaninak, míg a harmadik időt a bajnoki éllovas, Esteban Guerrieri autózta.

A negyedik helyen Yvan Muller (Cyan-Lynk&Co) lemaradásra már több mint fél másodpercre rúgott, míg Michelisz Norbert márkatársa, Augusto Farfus mögött, a hatodik pozícióban kezdte a portugáliai hétvégét. Az első tíz sorrendje Rob Huff-fal (SLR-Volkswagen), Gabriele Tarquinivel (BRC-Hyundai), Aurélien Panisszal (Comtoyou-Cupra) és Nicky Catsburggal (BRC-Hyundai) lett teljes.

Szenvedéssel indult a hétvége az Alfa Romeónak és az Audinak is: az olasz márka részéről a jobbik versenyző, Ma Qing Hua csak a 14. lett, míg a legjobb audis, Jean-Karl Vernay a 18. helyen zárt. A KCMG magyar versenyzője, Tassi Attila egy 17. időt futott első nekifutásra, a számára ismeretlen utcai pályán.

A 45 perces gyakorlást kétszer kellett megszakítani piros zászlóval, miután kidöntöttek a helyéről egy gumibálát.

Az első szabadedzés végeredménye:

wtcr_2019_vr_fp1.jpg

77a40807c3274320a116913d71c02611.jpg

A szombat délelőtti, második szabadedzésen Johan Kristoffersson tört az élre a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjével. A kétszeres ralikrossz-világbajnok svéd 2:00.110-es idővel az utolsó percben biztosította be magának az edzéselsőséget, Michelisz Norbertet eltaszítva attól. A BRC-pilóta szintén az utolsó percekben tudott jelentősen javulni, a harmadik pedig Yann Ehrlacher lett a Lynk&Co-val, csapattársa, Thed Björk előtt.

Aurélien Panis volt kisebb meglepetésre a legjobb cuprás, hatodikként zárta a Comtoyou Racing franciája. Igaz, ehhez hozzájárult az is, hogy csapattársát, Tom Coronelt a márkatárs Mikel Azcona kilökte a 11-es kanyarban, aminek eredményeként előbbi autóján eltört a jobb hátsó felfüggesztés, a gumi pedig lángra kapott.

A TOP-10 még Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen), Esteban Guerrieri (Münnich-Honda), Nicky Catsburg (BRC-Hyundai), valamint az alfás Ma Qing Hua fért be. Tassi Attila a 16. lett, mindössze 7 ezredmásodperccel elmaradva a KCMG másik, hazai versenyeire készülő versenyzőjétől,  Tiago Monteirótól.

A nagyobb nevek közül feltűnően hátul végzett Gabriele Tarquini, Andy Priaulx és Yvan Muller, a 18., a 20. és a 23. helyeken. Utóbbiról annyit tudni, hogy félidőnél az egyik kerékvetőn túlságosan agresszívan hajtott át, így eltört a jobb első felfüggesztése.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcr_2019_vr_fp2.jpg

Közép-európai idő szerint délben, az első időmérő edzéssel folytatódik a program, aminek végeredménye már biztosan nem a végleges rajtsorrendet fogja tükrözni. Nem sokkal a szabadedzés után ugyanis Kevin Ceccon megkapta az idei harmadik figyelmeztetését is, így 10 helyes rajtbüntetést kapott automatikusan.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3714928476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása