F1: Alonso másodjára is szakít a McLarennel?

16c_74721.jpg

Sajtóértesülések szerint Fernando Alonso és a McLaren útjai közös megegyezéssel különváltak. Egyes források viszont állítják, hogy az érintettek máris tagadták a hírt.

Kétszer is kikötött a McLarennél Fernando Alonso a Forma-1-ben. A spanyol először 2007-ben, két világbajnoki címét követően igazolt a McLarenhez, ám egy év után távozott, majd 2015-ben tért vissza. Azonban a visszatérés nem volt igazán élvezetes a spanyolnak, mert a wokingi gárda által biztosított autók rendre várakozáson aluli teljesítményre volt képes.

Így 2018 végén Alonso hátat fordított a Forma-1-nek, s inkább a Tripla Korona üldözésére fókuszált, aminek megszerzéséhez a Monacói Nagydíj mellett a Le Mans-i 24 órást és az Indy 500-at kell megnyerni. Már csak a tengerentúli siker várat magára, miután annak beteljesítése idén sem sikerült – sőt, csúfos kudarcot vallott a McLaren második Indy-projektje.

Akár ez is közrejátszhatott abban, hogy pénteken több nemzetközi, angol nyelvű sajtóorgánum kész tényként tálalta a hírt, hogy Alonso szakított a McLarennel. Ennek kapcsán a GPFans.com még a csapat szóvivőjét is idézte:

„Fernando, ahogyan a többi múltbéli és jelenlegi versenyzőnk, mindig is a McLaren-család tagja lesz, szilárd a vele ápolt kapcsolatunk. Azonban nincs tervünk pályára küldeni őt, még teszten sem. Ugyanis Carlosra és Landóra helyeződött a rivaldafény.”

A GPToday.net viszont úgy értesült, hogy Alonso mégsem távozik Wokingból, és a továbbiakban a McLaren nagykövete lesz, de ez nem jelenti azt, hogy a spanyol autóba ülhet.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1414928350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása