F1: A Magyar Nagydíjig eldőlhet, marad-e a Red Bullnál Verstappen

ap-1zsa5kxr91w11_news.jpg

Spanyol lapértesülések szerint a holland szerződésében van egy teljesítményre vonatkozó záradék, vagyis ha Verstappen nem tud futamot nyerni a nyári szünet előtt, csapatot válthat.

Habár nem sült fel a Honda-motorokra való váltással a Red Bull, a Mercedes egyeduralma miatt nem tudott nyerni még egyetlen futamot sem 2019-ben. Pierre Gasly még csak dobogóra sem tudott állni a szezonban, míg Max Verstappennek két harmadik, öt negyedik és egy ötödik helye van, amivel negyedik az összetett tabellán.

A spanyol Marca úgy tudja, hogy a Red Bullnak már nem sok ideje maradt arra, hogy futamgyőzelemre képessé faragja az RB15-öst. Úgy hírlik ugyanis, hogy van egy záradék Verstappen kontraktusában, miszerint amennyiben a holland nem tud nyerni a Magyar Nagydíjig, szabadon eligazolhat a Milton Keynes-i csapattól.

ap-1zsk3nx652111_news.jpg

A Red Bull Ring-i médianapon a tavalyi spielbergi Forma-1-es versenyen győzedelmeskedő Verstappen leszögezte, hogy nem azért jött Ausztriában, hogy megint egy negyedik helyet szerezzen:

„Természetesen nem azért vagyok itt, hogy negyedik legyek. Versenyeket akarok nyerni. Amiatt viszont nem aggódom túlságosan, hogy mi lesz jövőre vagy azután. Jelenleg erre a projektre akarok koncentrálni, mert úgy gondolom, sok potenciál rejlik benne, pedig ez még csak a kezdet. De ahogyan mondtam, nem akarok 35 éves koromig a negyedik helyen kóricálni”

– idézi a 22 éves pilóta gondolatait a GPFans.com.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3414916698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása