TCR EU - HYUNDAI-POLE ÉS MAGYAR BALSZERENCSE HOCKENHEIMBEN
TCR Europe 2019: Hockenheimring - Időmérő edzés

2019-2019_hockenheim_qualifying---2019_eur_hockenheim_qualifying_9_josh_files_05.jpg

Minden jel arra mutat, hogy a Hyundai a BoP és a súlykompenzáció ellenére is versenyképes Németországban. Josh Files nyerte az időmérőt, Luca Engstler harmadik lett a M1RA-val – ellenben a magyaroknak nem jött ki jól a lépés: Nagy Dániel és Tenke Tamás is csak a mezőny második felében zárt.

Sokak számítását húzta keresztül a Brutal Fish Racing csapattulajdonos-versenyzője, Martin Ryba, amikor a TCR Európa-kupa hockenheimi időmérő edzésén, a Q1 vége előtt két és fél perccel kicsúszott az 1-es kanyarban és összetörte a Hondát. Némi szépségtapasz a csapat részéről, hogy újdonsült pilótája, Daniel Lloyd volt a leggyorsabb az első szakaszban 1:471.59-cel.

Azonban ez aligha vigasztalta azokat, akik az utolsó percekben akarták összerakni az igazán jó idejüket, mert vagy fel sem értek időben gyorskörre, de ha mégis, akkor a forgalom miatt ment fuccsba a kísérlet. Ennek elszenvedő alanyai közé tartoztak Nagy Dániel és Tenke Tamás is, akik a M1RA-Hyundaijal, illetve a Zengő Motorsport Cuprájával csak a 18., illetve a 24. rajtpozíciót tudták kivívni maguknak mindkét versenyre.

De említhetnénk a legjobb cuprásként is mindössze a 13. helyen záró Stian Paulsent vagy az őt követő Dušan Borković-ot, de azt sem gondoljuk, hogy Gianni Morbidelli is olyannyira elégedett lenne a 15. rajthelyével vagy Tom Coronel azzal, hogy csak a 21. legjobb időt autózta a Boutsen Ginion Hondájával. Azonban a hétvégének bajnoki éllovasként nekivágó Nelson Panciatici is csupán a 23. lett az M Racing Hyundaijával.

A Q2-ben a legtöbbeknek két gyorskörre volt lehetősége, azonban így is elképesztően szorosra sikeredett a végjáték. A pole-t végül 1:47.095-tel Josh Files kaparintotta meg, de a Target Competition britjétől csak egyetlenegy századdal kapott a Comtoyou Racing belgája, Gilles Magnus, akit a M1RA-s Luca Engstler és a WRT-s Maxime Potty követtek – a volkswagenes ifjonc lemaradása sem érte el még az egy tizedet sem.

Andreas Bäckman (Target-Hyundai) lett az ötödik, mögötte Aurélien Comte (DG-Peugeot), a pénteki szabadedzéseket uraló Santiago Urrutia (WRT-Audi), Lloyd és Jessica Bäckman (Target-Hyundai) zártak, míg a 10. hely és egyben a fordított rajtrácsos rajtelsőség Julien Briché-é (JSB-Peugeot) lett. Mat’o Homola csupán néhány századdal maradt el a francia veterántól, Luca Filippi pedig jelentősebb lemaradásban zárt a 12. helyen.

Az első verseny 14:40-kor rajtol majd el – a TCR hivatalos YouTube-csatornája mellett a Sport 2 is élőben közvetíti.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5614860918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása