EF OPEN - BILLY MONGER A BOXUTCÁBÓL RAJTOLVA BRILLÍROZOTT A PAU-I ESŐFUTAMON!
Euroformula Open 2019: Pau (összefoglaló)

1519_14_66.jpg

Először tudott futamot nyerni együléses versenyautóval az amputált lábú versenyző, ezzel történelmet írt a 78. Pau-i Nagydíjon.

Az első győzelem minden versenyző számára kétségkívül különleges. Azonban Billy Monger még az első győzelem fogalmát is új szintre tudta emelni, és ha valaki, akkor ő soha nem fogja elfelejteni ezt az alkalmat.

Mint az ismeretes, valamivel több mint két évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet a brit Forma-4-es bajnokságban a most 20 éves Monger, aminek következtében mindkét lábát amputálni kellett térdtől lefelé. Ennek ellenére tavaly már újra versenyzett, egy szinttel feljebb, a brit F3-at, idén pedig az Euroformula Open-ben erősíti a Carlin csapatát.

A nyitóhétvégén Le Castellet-ben az első futamot a pontszerző, 10. helyen zárta, a másodikat pedig tizenkettedikként fejezte be. Az Európa-bajnokság – amely a nyár közepén egyébként Magyarországra is ellátogat – második állomása 2019-ben a szintén franciaországi Pau volt.

A legendás utcai pályán a nyitóversenyen a 9. pozícióban végzett, a másodiknak az időmérő edzés elért eredményének értelmében a 11. rajtkockából vághatott neki. Csakhogy a rajtrács procedúra alatt megérkezett az égi áldás, és erre Mongerék úgy reagáltak, hogy a brit a felvezető kör végén kijött esőgumikért – így értelemszerűen a boxutcából kezdhette meg a viadalt.

A new winner of the Grand Prix de Pau was crowned today. Watch our cinematic highlights of Sunday's action � ____________ #Race #Racing #Motorsport #EFO #Pau #Speed #BillyWhizz #EFOpen #F1 #GPPau2019

140 Likes, 0 Comments - Euroformula Open (@euroformula_open) on Instagram: "A new winner of the Grand Prix de Pau was crowned today. Watch our cinematic highlights of Sunday's..."

S mint kiderült, nagyon is bevált a húzás, Monger folyamatosan zárkózott fel, majd 14 kör után a vezetést is átvette, miután Julian Hanses és Liam Lawson az első helyért csatázva ütköztek össze az igencsak szűk 10-es kanyarban.

Az incidens miatt elkerülhetetlen volt, hogy pályára lépjen a biztonsági autó, de Billy Monger vette az akadályokat az újraindításnál és az utolsó körökben is, és nyert a dán Nicolai Kjaergaard és a japán Yuki Tsunoda előtt.

1519_14_8.jpg

Két hétvége után az első versenyen egyébként győzedelmeskedő Lawson vezeti a bajnokságot a kiesése ellenére is, de csak 6 ponttal van Sato előtt, és további hárommal Lukas Dunnert. Monger a hatodik az összetettben, a carlinost még Tsunoda és az a Linus Lundqvist is előzi, aki a Teo Martín Motorsport két versenyzőjével összehozott egy hármas tömegkoccanást, aminek következtében betlizett.

Jövő héten a Hockenheimringen folytatódik a bajnokság.

Az első futam végeredménye:

ef_open_2019_pau_r1.jpg

A második futam végeredménye:

ef_open_2019_pau_r2.jpg

Fotó: Euroformula Open Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5414835778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása