WTCR - MAKAÓ KIRÁLYA ÁTVETTE AZ URALMAT A MÁSODIK EDZÉSEN
WTCR 2018: Makaó - Második szabadedzés

03718011_ag_0081.jpg

Egészen hihetetlen módon a nagyobb baleseteket ismét megúsztuk Makaó utcáin, azonban a végeredmény már kevésbé volt meglepő a második szabadedzésen: Rob Huff megnyugtató fölény birtokában repítette az élre a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjét. Michelisz Norbi nyolcadik lett a BRC-Hyundaijal, de ismét megelőzte a világkupa-összetettet vezető csapattársát, Gabriele Tarquini.

Ahogyan arról már a hajnali órákban beszámoltunk, még a légy sem zavarta meg a makaói hétvége első szabadedzését. Igaz, a második tréning alkalmával már láthattunk egy kisebb falpuszit a Comtoyou Racing ifjú belgájától, Denis Duponttól, valamint egy megforgást, az egyik szabadkártyástól, a Champ Motorsport Audiját terelgető Lam Kam Santól, de ezeket az apróbb hibákat leszámítva ismét eseménytelen gyakorlást láthattunk, ami hatványozottan igaz Makaón, ismerve a pálya bonyolult karakterisztikáját.

Jean-Karl Vernay nem tudta megismételni az FP1-es bravúrt, ezúttal ugyanis Rob Huff, a kilencszeres makaói győztes uralta a mezőnyt: egyedüliként bemenve 2:30 alá, 2:29.766-os idővel zárta az élen a második edzést, több mint öt tizeddel megelőzve Yann Ehrlacher Münnich-Hondáját és további másféllel Yvan Muller Hyundaiját. Vernay az atomnehéz Audival negyedik lett Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen) és Esteban Guerrieri (Münnich-Honda) előtt, és az argentin után jött a többi Hyundai-pilóta Thed Björk vezetésével, mialatt Michelisz Norbi zsinórban másodjára is legyőzte a bajnoki pontversenyt 39 ponttal vezető csapattársát, Gabriele Tarquinit.

A 10. helyet az a Ma Qing Hua csípte el, aki ismét beugrott Tiago Monteiro helyére a Boutsen Ginion Racingnél, ugyanis a portugál – a 2019-es évet szem előtt tartva – orvosai tanácsára nem kockáztat a szűk utcai pályán. Mindeközben a legjobb Alfa Romeo Kevin Cecconnal a 12., a leggyorsabb Cupra Pepe Oriolával a 13., a Peugeot-k közül meg Aurélien Comte-é zárt a legelőrébb, a 19. lett.

A makaói vitézek közül ezúttal André Couto volt a leggyorsabb; a rutinos pilóta a MacPro Racing Team Hondájával a 24. legjobb időt autózta, bő 6 másodpercet kapva Huff-tól. Ami meg a Zengő Motorsportot illeti, most már Nagy Norbi és Szabó Zsolt is meg tudott tenni néhány érdemi kört, amik a 28., illetve a 30. helyre voltak elegendőek.

Ezzel véget is ért a WTCR csütörtöki programja, pénteken a két időmérő edzéssel jön a folytatás: 01:50-től az első futam rajtsorrendjét, 06:35-től meg a második és a harmadik rajtsorrendjét eldöntő, Q1-Q2-Q3 lebonyolítású kvalifikációra kerül sor.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcr_2018_mac_fp2.jpg

Fotó: Alexandre Guillaumot / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5014373437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása