WTCR - COMTE HOZTA A PEUGEOT ELSŐ POLE-JÁT, MICHELISZ 8.
WTCR 2018: Suzuka - Első időmérő edzés

03718010_10943_1.jpg

Meglepetésszerű első sor állt össze a magyar idő szerint szombat reggel esedékes első versenyre, ugyanis Aurélien Comte egy tizeddel elhappolta a rajtelsőséget Kevin Ceccon elől – a francia DG-Peugeot-pilóta ezzel első pole-ját szerezte a WTCR-ben, ahogyan az olasz alfásnak is ez az eddigi legjobb időmérős eredménye a ningbói 8. hely után.

Őrült időmérőt tudhat maga mögött a WTCR mezőnye, ugyanis a piros zászlós fázis utáni köridőzápor eredményeként az első huszonkét helyezett zárt nagyságrendileg másfél másodpercen belül, ráadásul meglepetéseknek sem vagyunk híján. Máris ott van az első sor, amit a Peugeot és az Alfa Romeo bérelt ki magának – az első rajtkockát Aurélien Comte szerezte meg 2:11.536-os idővel, ami bő egy tizeddel bizonyult gyorsabbnak Kevin Ceccon körénél. Ez mindkettőjük számára eddigi legjobb időmérős teljesítményüket, a Peugeot-nak meg az első pole-t jelentette, de ennek ellenére a Mulsanne-Alfánál is van ok a boldogságra, miután Ceccon még a második edzésen megbontotta az autóját, miután az egyik gumibála az útjába került, de a csapatnál szerencséjükre mondva gyors kezekkel megáldott szerelők dolgoznak.

A második rajtsorba a Münnich Motorsport fészkelte be magát az FP2-es edzéselsővel, Yann Ehrlacher-vel, valamint Esteban Guerrierivel. A hondások mögött a két veterán hyundaios, a bajnoki éllovas Gabriele Tarquini és Yvan Muller végzett, megelőzve Mehdi Bennanit (SLR-Volkswagen), valamint Michelisz Norbit, aki a nyolcadik helyről várhatja a szombati verseny rajtját. Az első tíz helyezett sorrendje Jean-Karl Vernay-jel (WRT-Audi) és Mat’o Homolával lett teljes. A DG Sport Compétition szlovák pilótája és egy újabb vásott gumibála kisebb, a 4-es kanyarban történt találkozásának köszönhetően már alig néhány perc után félbe kellett szakítani az időmérőt, de csak pár percre, miután az abroncskupac éppen csak elmozdult, míg a Peugeot is minimálisan sérült meg.

Több nagyobb név is kiszorult a legjobb tíz közül: 2012 világbajnoka, Rob Huff (SLR-Volkswagen) a 15., míg a tavalyi WTCC-bajnok, Thed Björk (YMR-Hyundai) csak a 17. helyen végzett. Tiago Monteiro visszatérése utáni eső időmérőjét a 20. pozícióban zárta, de így is hat tizedet vert Tom Coronelre, aki csak a Zengő Motorsport Cupráit tudta megelőzni, amik Szabó Zsolt - Nagy Norbert sorrendben zártak.

A közép-európai idő szerint 8 óra 30 perctől esedékes második időmérő edzéssel zárul a világkupa pénteki programja Suzukában.

Az első időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2018_jap_q1.jpg

 

Fotó: Clement Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8814322857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása