F3 - SCHUMACHER MÁR AZ 1. KÖRBEN ÜTKÖZÖTT, TICKTUM CSÖKKENTETTE A LEMARADÁSÁT
Forma-3-as EB 2018: Hockenheimring - Első futam

fiaf3-1539362731.jpg

Guanyu Zhou idei győzelmét és egy banális szervezői hibát hozott a Forma-3-as Európa-bajnokság utolsó, hockenheimi hétvégéjének első futama. Daniel Ticktum az 5. lett, Mick Schumacher pedig a 12. helyig tudott felzárkózni azt követően, hogy a rajt után koccant csapattársával, Marcus Armstronggal, ami miatt ki kellett jönnie a boxba új első szárnyért.

A pénteki első időmérő edzés végeredményének értelmében a Prema versenyzője, Guanyu Zhou kezdhette meg az élről az első hockenheimi futamot. A kínai a rajt után meg is őrizte a vezetést, míg csapattársa, Robert Shvartzman feljött másodiknak, megelőzve Alex Palou-t. Mick Schumacher, a bajnoki cím legfőbb esélyese is jól kapta el a rajtot, majd már az első körben csatába bonyolódott Marcus Armstronggal, ám kettejük csatája koccanással végződött, aminek következtében a német törött első szárnnyal, az olasz engedéllyel versenyző csapattárs pedig defekttel hajtott a depóba.

Szerencséjükre éppen a pályára küldték a biztonsági autót, miután a hajtűkanyarban elharapódzott a küzdelem Palou és a carlinos Jehan Daruvala között, aminek az lett a vége, hogy az indiai közelebbről is megfigyelhette a gumifalat, és kiesett a versenyből. Az újraindítást követően sem tartott sokáig a verseny, mivel Fabio Scherer a szalagkorlátba tessékelte Ferdinand Habsburgot a Parabolicában.

fiaf3-1539347314.jpg

Az újabb biztonsági autós újraindítás sem volt hatással a vezető pozíciókra, azonban a verseny végén nem kis zavart okoztak egy óriási bakival a szervezők, mivel egy körrel korábban lengették meg a kockás zászlót. Ennek ellenére bő két másodperces előnnyel szerezte meg a második győzelmét 2018-ban Zhou, Shvartzman bejött másodiknak Vips előtt. Daniel Ticktum több izgalmasabb csatát is vívott, azonban Alex Palou-n már nem tudott fogást találni, így ötödikként intették le, Ralf Aron és Sacha Fenestraz előtt. Az utolsó pontokat Nikita Troitckii, Enaam Ahmed és az újonc Frederik Vesti csípték el.

Mick Schumacher a boxkiállása után kemény felzárkózásba vágott bele, végül tizenkettedikként intették le. Ezzel nyitott marad a bajnoki küzdelem a premás és Ticktum között – a differencia 39 pontos, ami azt jelenti, hogy Schumacher nem szabad 14 pontnál többet veszítenie brit ellenfelével szemben a 16:30-tól esedékes második futamon, ha nem akarja vasárnapra halasztani a bajnokavatást. Márpedig erre minden esélye megvan, mivel a #4-es számú Prema-pilóta a második, a Red Bull-növendék meg csak a 15. helyről várhatja a rajtot.

Az első futam végeredménye:

f3_2018_hoc_r1.jpg

Az első futam közvetítése:

LIVE: 1st race FIA Formula 3 / Hockenheim

Watch race 1 at Hockenheim / GER, the 28th race of the 2018 season! ► Livetiming/-stream at https://www.fiaf3europe.com/live/ ► Championship standings at https://www.fiaf3europe.com/2018-championship/ ► All results of the running season at https://www.fiaf3europe.com/2018-results/ ► Driver and team profiles at https://www.fiaf3europe.com/2018-drivers-teams/

Fotó: FIA F3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8414298937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása