WTCR - MÓDOSULT A 2. FUTAM VÉGEREDMÉNYE: MÁT MEGBÜNTETTÉK

03718009_1mdm3724.jpg

Nem maradt következmények nélkül Ma Qing Hua Rob Huff kárára végrehajtott pöckölése a vasárnapi fordított rajtrácsos versenyen: utólag időbüntetéssel sújtottak a hazai pályán versenyző hondást, amivel elbukta a nyolcadik helyét. További két versenyző meg rajtbüntetéssel érkezik majd meg Japánba.

A Boutsen Ginion Racing által a kínai fordulókra szerződtetett Ma Qing Hua a wuhani második versenyt a nyolcadik helyen fejezte be, viszont órákkal a leintés után kapott egy öt másodperces büntetést, amiért a kilencedik körben a 12-es kanyarban meglökte Rob Huffot, aki ezáltal két pozíciót veszített a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjével.

Ma a büntetés következményeként visszaesett a 12. pozícióba, elveszítve az összegyűjtött négy pontját. Így Denis Dupont-t (Comtoyou-Audi) a nyolcadik, Yvan Mullert (YMR-Hyundai) a kilencedik, Huffot meg az utolsó pontot érő tizedik helyen rangsorolták. Kevin Ceccon (Mulsanne-Alfa Romeo) is nyert egy pozíciót, de miután ezzel csak a 11. helyig lépett előre, pontot nem nyert vele.

Ezen kívül a versenyfelügyelők két rajtbüntetést is kiosztottak a szűk három hét múlva esedékes szuzukai első versenyre: a Campos Racing franciája, John Filippi egy 10 helyes hátrasorolást kapott, amiért megtorpedózta a második futamon Thed Björköt, míg a Münnich Motorsport németjének, Timo Scheidernek három rajthellyel kell majd hátrébbról indulnia a Gabriele Tarquinivel (BRC-Hyundai) való kontaktjáért.

Fotó: Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2714287697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása