WTCR - BENNANI ELŐSZÖR NYERT, MICHELISZ HÉT POZÍCIÓT JAVÍTOTT
WTCR 2018: Wuhan - Második futam

03718009_1mdm4330.jpg

Mehdi Bennani szinte rajt-cél győzelmet aratott a wuhani második futamon, igaz, az utolsó körben Aurélien Comte eléggé megnehezítette a dolgát, de egy taszajtás és egy hiba után a francia kénytelen volt beérni a második hellyel. Yvan Muller révén pontot szerzett a Hyundai, Michelisz Norbi meg hét pozíciót javítva a tizennegyedik lett.

Aurélien Comte nagyon szépen kilőtt a harmadik rajtkockából, de végül csak a második helyet tudta kivívni magát a DG Sport Compétition Peugeot-jával, felzárkózva a pole-ból indult Mehdi Bennani mögé, mialatt többen is levágták az első sikánt. Ennek ellenére csak egy áldozata lett az első kanyarnak: Gordon Shedden csúszott neki a falnak a WRT-Audival, de a skót tovább tudott menni, viszont aztán kihajtott a garázsba, mivel a skótnak úgyis a harmadik verseny lényeges, amit a pole-ból fog megkezdeni

A második kör elején Pepe Oriola – aki Ma Qing Hua visszacsúszása révén nyert egy pozíciót – megtámadta Comte-ot a célegyenes végén, de besokallt, így a francia vissza tudta szerezni a második pozíciót, míg a spanyolra megérkezett a Comtoyou-Audival Nathanaël Berthon. Két körrel később már egy nagyobb balesetet is láthattunk: John Filippi szinte egy az egyben lemásolta Ma egy héttel ezelőtti, Yann Ehrlacher-val szembeni mutatványát, és a célegyenes végén eltrafálta Thed Björk YMR-Hyundaiját – azonban a biztonsági autóra nem volt szükség, mert mindkét autó a saját kerekein kocogott el a boxig.

A hetedik körben a hatodik helyért alakult ki egy szép csata a hatodik helyért a három Comtoyou-pilóta, Denis Dupont, Frédéric Vervisch és Aurélien Panis között – végül Dupont mindkét csapattársával szemben bukott egy-egy pozíciót, visszacsúszva a nyolcadik pozícióba. Néhány kör múlva meg Ma villantotta meg a takarítós énjét: úgy előzte meg Huff Volkswagenjét, hogy kvázi kipöccintette az egyik kanyarból, amivel a 2012-es túraautó-világbajnok brit két pozíciót is veszített: Yvan Muller is megelőzte, aki így feljött tizediknek.

A 14. körben a harmadik helyen haladva Pepe Oriola elrontotta az egyik kanyart, így egy jó kigyorsítással Berthon körbe tudta autózni a Campos Racing spanyol pilótáját, amivel a Comtoyou Racing franciája egy öles lépést tett meg pályafutása első WTCR-dobogója felé.

Comte az utolsó körben megpróbálta áthámozni magát Bennanin, taszajtott is egyet a marokkóin, majd pár másodperc erejéig átvette a vezetést is, de aztán elrontotta a következő kanyart, így a Sébastien Loeb Racing versenyzőjének idei első győzelmét hozta a wuhani forduló fordított rajtrácsos versenye. Comte bejött másodiknak megszerezve a negyedik dobogós helyezését 2018-ban, Berthon meg először pezsgőzhet a világkupa-pódiumon.

Mögöttük Oriola, Jean-Karl Vernay, Vervisch, Panis, Ma, Dupont és Muller tették teljessé a pontszerző zónát, ami azt jelenti, hogy ezen a katasztrofális hétvégén csak el tudott csípni egy pontot a Hyundai, amivel egyébként a négyszeres világbajnok utolérte összetettben csapattársát, Björköt.

Ami a magyarok illeti, Michelisz Norbi nyolc pozíciót javítva tizennegyedik lett, míg a zengős pilóták közül Szabó Zsolt a 17. pozícióban zárt, Nagy Norbi meg öt körrel a leintés előtt kiállt a versenyből. A magyar pilótával együtt összesen nyolcan nem tudták befejezni a futamot, Tarquinivel, Coronellel, Björkkel, Filippivel, Timo Scheiderrel, Mat’o Homolával és Sheddennel kiegészülve.

A harmadik futamot 11:10-től rendezik meg magyar idő szerint.

A második futam végeredménye:

wtcr_2018_wuh_r2.jpg

Fotó: Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3014286689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása