F1 - HOGYAN LEHET ÖTSZÖRÖS VILÁGBAJNOK HAMILTON AUSTINBAN?

lewis_hamilton_f1_grand_prix_japan_f8ivb3pkimfx.jpg

Amennyiben Lewis Hamilton az általa a második otthoni pályájának tartott Circuit Of The Americas pályán nyolc ponttal többet szerez, mint riválisa, Sebastian Vettel, a brit a világbajnoki címeket illetően kiegyenlít a legendás Juan Manuel Fangióval.

lewis_hamilton_sebastian_vettel_f1_grand_prix_qkrr6ayf9pax.jpg

A vasárnapi Japán Nagydíjat és Sebastian Vettel újabb blamáját követően Lewis Hamiltont már csak egy hajszál választja el pályafutása ötödik Forma-1-es bajnoki címétől 67 pontos előnye birtokában. A Mercedes britje már két hét múlva, az Amerikai Nagydíjon megvédheti a titulusát, ehhez mindössze nyolc ponttal kell többet szereznie, mint ferraris ellenfelének – a Sky Sports összegyűjtötte, hogy ez mely forgatókönyvek esetén lehetséges:

  • ha Hamilton nyer, és Vettel a harmadik, vagy annál rosszabb pozícióban végez,
  • ha Hamilton második, és Vettel az ötödik, vagy annál rosszabb pozícióban végez,
  • ha Hamilton harmadik, és Vettel a hetedik, vagy annál rosszabb pozícióban végez,
  • ha Hamilton negyedik, és Vettel a nyolcadik, vagy annál rosszabb pozícióban végez,
  • ha Hamilton ötödik, és Vettel a kilencedik, vagy annál rosszabb pozícióban végez,
  • ha Hamilton hatodik, és Vettel nem szerez pontot.

Bár nem valószínű, hogy erre sor kerül, de ha mégis úgy alakulnának a dolgok, hogy Hamilton és Vettel pontegyenlőséggel zárják az évet, akkor mindenképp a brit lenne a világbajnok, merthogy a német akkor sem tudná behozni őt a győzelmek számának tekintetében, ha nyerne Austinban, Mexikóban, Brazíliában és Abu Dhabiban. Ugyan így ugyanannyi győzelme lenne mindkettejüknek, de Hamilton a több második helyének köszönhetően bebiztosítaná a címet.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6714287571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása