F1 - KÉT MÉTERREL RÖVIDEBB LETT A SZINGAPÚRI PÁLYA

f1_grand_prix_of_singapore_4dcjwzstmqhx.jpg

Két kanyarba is bele kellett nyúlni; 122 méterrel rövidült a versenytáv.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán kiadott kommünikéjéből kiderült, hogy az előző években megszokotthoz képest két méterrel kevesebb tesznek meg idén a Forma-1-es versenyzők egy körön.

Ugyanis a 16-os és a 17-es kanyar közötti részt – aminek a kijáratánál történt Nelson Piquet Jr. 2008-as hírhedt balesete – átalakították, ami által a pálya hossza immár 5063 méter, 5065 helyett. Értelemszerűen így a versenytáv is rövidült: a vasárnapi verseny folyamán a versenyzőknek 308.706 kilométert kellene teljesíteniük a kétórás limitidőn belül.

Emellett a Marina Bay-i pálya több pontján is végrehajtottak kisebb simításokat: új aszfaltréteget fektettek le az 1-es kanyarban, az 5-ös és a 7-es kanyar és a 15-ös és a 17-es kanyar közötti szakaszon, valamint a 23-as kanyarnál.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4214238525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása