F1 - ISMERTETTE AZ FIA A 2018-AS DRS-TERVÉT

f1_grand_prix_of_belgium_0sfgugjbz25x.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség elárulta, hogy az idény hátralevő részében hol és miképpen piszkál bele a DRS-zónákba a több előzés érdekében.

Évek óta sarkallatos problémája a Forma-1-nek az előzések hiánya, aminek orvoslása érdekében az FIA az idei év korábbi versenyhelyszínei közül néhányon átvariálta a DRS-zónák hosszát, vagy éppen számát.

Charlie Whitingék az e hétvégi Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában a második zóna meghosszabbítása mellett döntöttek, amin túl

  • Oroszországban megnövelik a célegyenesben és az 1-es kanyar tájékán található DRS-zónát,
  • Austinban tovább lehet nyitva lehet tartani az állítható hátsó szárnyat a 11-es és a 12-es kanyar között,
  • Brazíliában a 14-es kanyar plusz 100 méterrel lesz megtoldva a célegyenesben lévő DRS-szakasz,
  • Abu Dhabiban pedig mindkét zóna hosszabb lesz az eddig megszokottnál.

Azonban a szövetség ilyen jellegű törekvéseit korábban többször, legutóbb pedig Spában is megkérdőjelezték, merthogy a túlságosan hosszú DRS-zóna túlságosan könnyűvé, kikerülésszerűvé teszi az előzéseket. Viszont a versenyigazgató eloszlatta ezeket az aggályokat, mondván, a spái egy egészen más pálya, miközben Sebastian Vettel első körös előzésére hivatkozott, amit annak köszönhetett, hogy jobban jött ki az Eau Rouge-ból, mint riválisa, Lewis Hamilton.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4414211873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása