GP3 - BOCCOLACCI RAJT-CÉL SIKERREL SZEREZTE MEG IDEI ELSŐ GYŐZELMÉT
GP3 2018: Hungaroring - Sprintfutam

_54i1116_4464562_1.jpg

Boccolacci elsősége mindössze három kanyarig volt veszélyben a GP3-asok vasárnapi versenyén a Hungaroringen – így azonban az MP Motorsport franciája idei első győzelmének örülhetett.

Nagyon jól elkapta a GP3-as hungaroringi sprintverseny Dorian Boccolacci, így az 1-es kanyarban ő fordult el elsőnek, miközben a franciát igencsak intenzíven támadó Juan Manuel Correa elé két ART-s, Callum Ilott és a nyolcadik helyről nagyon jól rajtoló és helyezkedő Anthoine Hubert is be tudott férkőzni. Az első balesetre pedig mindössze 11 kanyart kellett várni: az egyébként is katasztrofális hétvégét teljesítő Niko Kari fúródott bele a gumifalba az Alesi-kanyarban az MP Motorsport autójával, miután összeakasztotta a bajszát az ardenes a Jenzer Motorsport újoncával, Jannes Fittjével, mialatt az ardenes Joey Mawsonnek valami miatt ki kellett jönnie a depóba.

Az első néhány kör folyamán az élen meg tudott lógni Dorian Boccolacci: az MP Motorsport franciája 3.3 másodpercre szakította le három kör alatt Ilottot és 5 szekundumra Hubert-t. Hátrébb a camposos Leonardo Pulcini verekedte át magát Correán, majd az olasznak a példáját megpróbált követni a Trident újdonsült igazolása, David Beckmann is, de az amerikai utóbbinak a támadását már vissza tudta verni, még úgy is, hogy a német második próbálkozásának alkalmával össze is értek.

Boccolacci az élen tovább tudta növelni az előnyét, amelyet az utolsó körökre már be tudott osztani, így megszerezte idei első és pályafutása második győzelmét a GP3-ban. Az MP-s pilóta mögött Ilott és Hubert értek célba, majd a pontszerző zóna Pulcinivel, Correával, Ryan Tveterrel (Trident), Beckmann-nel, valamint a mezőny egyetlen hölgyversenyzőjével, Juan Manuel Correával (Jenzer Motorsport) egészült ki.

Két ART-os nagyon csúnyán visszacsúszott a mezőnyben: a szombaton diadalmaskodó Nikita Mazepin csak a 12. lett, míg Jake Hughes két pozícióval hátrébb látta meg a kockás zászlót. Jean Alesi fia, Giuliano Alesi pedig egy újabb rossz futamot zárt, csupán a tizenhatodik helyen futott be.

Négy hét múlva, a belgiumi Spa-Francorchamps-ban folytatódik a bajnokság.

Eredmények később!

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5114148339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása