FE - SUSIE WOLFF LESZ MASSA EGYIK ÚJ FŐNÖKE

dgoki10xuaatbd9.jpg

A Williams korábbi tesztpilótája részvényesként és csapatvezetőként csatlakozott a Venturi Formula-E-istállójához, így ismét keresztezni fogják egymás útjait Felipe Massával, aki ősszel debütál az elektromos szériában.

Susie Wolffot sokan úgy ismerték meg, mint a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff felesége és a Williams Forma-1-es alakulatának teszt- és fejlesztőpilótája, de korábban, 2006 és 2012 között a DTM-ben is versenyzett. Most, alig néhány évvel a versenyzéstől való visszavonulását követően új szerepben bukkan fel a motorsportban: csapatfőnök és részvényes lesz, mégpedig a Venturinál a Formula-E bajnokságban.

„Amikor úgy döntöttem 2015-ben, hogy mint profi versenyző, befejezem a pályafutásomat, tudtam, hogy majd egy újabb, a versenyzés világában lévő kihívással szeretném folytatni a karrierem, csak nem a volán mögött. Hiszen nem tudod csak úgy kikapcsolni a versenyösztöneidet, amikor abbahagyod a vezetést. Ezen elhatározás és vágy pedig továbbra is fényesen ég bennem” – nyilatkozta Wolff.

„Úgyhogy nem sajnáltam az időt arra, hogy ezen kihívás kapcsán meghozzam figyelmesen a helyes döntést és most megtaláltam a tökéletes következő lépést. Így a lehetőséget megragadva részvényes és csapatfőnök lettem a Venturi Formula E csapatnál. Már nagyon várom, hogy Gildóval [Gildo Pastor, a Venturi vezérigazgatója és alapítója – szerk.] dolgozzak együtt, akit úttörőként tartanak számon az elektromos autók világában és kezdetektől fogva látott potenciált a szériában” – folyatta nyilatkozatát az egykori versenyző.

S ahogyan tette azt a 35 éves brit hölgy, Gildo Pastor is ódákat zengett jövőbeni munkatársáról, hozzátéve, hogy ezzel egy új fejezet nyílik a csapat történetében: „Örömmel üdvözlem Susie-t a fedélzeten, mint csapatfőnök és részvényes. Az energiája és a szakértelme segíteni fog minket abban, hogy fejlődjünk, megerősítve a csapatot és bemutatva egy új célkitűzést a menedzsmentnek. Személyes tapasztalatának köszönhetően Susie egyedi stratégiai szemponttal rendelkezik a csapatról és minden bizonnyal a csúcsra fogja vezetni azt. Az volt a vágya, hogy részvényes legyen, ez pedig egy megingathatatlan elkötelezettségről tesz tanúbizonyságot, amely megmelengeti a szívemet.”

Wolff már a következő hónap végén, a New York-i szezonzáró alkalmával munkába áll, ahol Tom Dillmann a berlini ePrix után ismét helyettesíteni fogja a DTM-es kötelezettségei miatt elfoglalt Edoardo Mortarát, Maro Engel oldalán.

Ami a csapat jövőjét illeti, viszonylag kevés dolog tisztázódott idáig. Annyi bizonyos, hogy az ötödik szezonban a csapat egyik pilótája az ex-F1-es versenyző, Felipe Massa lesz (így Massa és Wolff útjai a Williamsnél együtt eltöltött két év után ismét keresztezni fogják egymást), továbbá a HWA-nak – amely tulajdonképp a Mercedes gyári alakulata – a partneri megállapodásuk révén erőforrásokat fog szállítani.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7514076719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása