WTCR - NAGY DANI: „A LEGVADABB ÁLMAIMBAN SEM GONDOLTAM, HOGY ILYESMI ÖSSZEJÖHET”

img_7217.jpg

Még magát a M1RA versenyzőjét, Nagy Dánielt is meglepte a múlt vasárnapi futamon elért kiváló eredmény, és ahogyan ő fogalmazott, „még el kell telnie néhány napnak ahhoz, hogy feldolgozza”.

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy a hungaroringi WTCR-hétvége legnagyobb meglepetését Nagy Dániel okozta, aki a M1RA Hyundai i30-asával már az első pillanatoktól fogva ott tudott lenni a legjobb tízben. Az első futamon is már a hetedik helyen ért célba, olyan versenyzők tempóját tartva, mint Rob Huff vagy éppen a bajnokságot vezető Gabriele Tarquini. Majd a fordított rajtrácsos második futamon a második helyen látta meg a kockás zászlót, szinte végig egy másodpercen belül maradva a 2012-es túraautó-világbajnokhoz képest, mialatt Yvan Mullert is maga mögött tudta tartani. A harmadik, egyben utolsó futamot – amelyet az esőzések miatt félbe is kellett szakítani – a hatodik helyen zárta. Így egyetlen hétvége alatt, viszonylag kevés autóismerettel, szabadkártyásként egy világkupás mezőnyben 36 pontot gyűjtött és ezzel jelen pillanatban a 10. a bajnoki pontversenyben.

img_5976_1.jpg

Az immár 20 esztendős versenyzőt először is arról kérdeztük, hogy mik voltak az első érzései, miután azon a bizonyos második futamon átszelte a célvonalat: „Ezt most nehéz leírni, mert el kell telnie pár napnak ahhoz, hogy feldolgozzam a hétvégén történteket és az elért eredményeket. Életem legnehezebb körei voltak az utolsó négy kör, így örülök, hogy ki tudtam tartani. Elképesztő eredmény, és az is, hogy mindezt itthon érhettük el, a jelen pillanatban a világ legerősebb mezőnyében, így azt gondolom, hogy szakmailag is óriási dolog.

Ezen túl viszont az is kiderült, hogy Nagy és a csapat egyáltalán nem gondolták volna, hogy bármilyen komolyabb eredmény kisülhet ebből a hétvégéből, amelyre úgy érkeztek meg, hogy csupán a tesztelésről fog szólni ez a TCR Europe előtti kaland: „Úgy jöttünk ide, hogy ez egy teszthétvége lesz, és örülünk, ha vasárnapra a TOP-10-et megközelítjük… Ehhez képest az összes edzésen ott tudtunk lenni a legjobb tízben és pódiumra álltunk. Soha, még a legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy ilyesmi összejöhet, úgyhogy nagyon boldog vagyok.

Így a WTCR-es eredmények után Nagyék joggal várhatják bizakodóan az éppen a hétvégén elrajtoló TCR Europe-bajnokságot, azonban mindennek ellenére nagyon kemény dolgoztak a csapatnál – ennek kapcsán a következőket mondta múlt vasárnap a kétszeres magyar Suzuki-bajnok: „Bizakodóan várjuk a TCR Europe szezonját, de természetesen nem fordult fel velünk a világ. Nagyon jó pilóták ellen fogunk versenyezni itt is, egy teljesen új bajnokságban, ráadásul lesz néhány márkatársunk ott is, akik szintén nagyon jók. Ezért azt gondolom, hogy vissza kell ülni a telemetria és a logelemzés mögé, és ugyanúgy kell folytatni ezt a munkát, mint tettük azt eddig, és akkor jó lesz minden.

Ugyanakkor afelől egészen biztos Nagy Dani, hogy ezek a tapasztalatok a későbbiek folyamán is jól jöhetnek és nemcsak a TCR Europe hungaroringi hétvégéjén, amelyet július 7-8-án fognak megrendezni: „Biztosan tudjuk kamatoztatni az itt tapasztaltakat, de nem csak azon a hétvégén. Ugyanis egy csomó olyan dolgot tanultunk az autóval kapcsolatban, amit a jövőben is tudunk alkalmazni és nem csak a Hungaroringen, hanem egyéb pályákon is.

img_7102.jpg

Végül pedig a M1RA versenyzőjénél is rákérdeztünk arra, hogy teljesítményében mekkora szerepet játszott az, hogy több tízezer néző biztatta őket is a lelátókon – ennek kapcsán a következőket nyilatkozta: „Azt gondolom, hogy ha csak azt mondom, hogy sokat, az egy közhely. Mivel nyilvánvalóan rengeteget számít az, hogy ennyien szurkolnak az emberért. De én teljesen őszintén azt tapasztaltam, hogy volt egy nehéz pillanatom négy körrel a leintés előtt a második versenyen és nagyon akartam azt a második helyet. Még az is megfordult a fejemben, hogy esetleg megtámadjam-e Huffy-t [Rob Huff-ot – szerk.], de elég nehéz volt az a négy kör, el is fáradtam. Viszont kinéztem balra, és láttam azt a sok embert és egyértelmű volt, hogy nem ereszthetek le és nem változtathatok az eddigi koncentráción.

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6613888648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása