F1 - VISSZATÉRHET A PORTUGÁL NAGYDÍJ?

18080819.jpg

Az Algarve International Circuit pálya tulajdonosai elkezdtek tárgyalni a Forma-1 új tulajdonosaival annak kapcsán, hogy a száguldó cirkusz visszatérhetne Portugáliába - értesült a hírről a motorsport.com.

Eddig összesen 13 alkalommal látogatott el a száguldó cirkusz mezőnye Portugáliába, amikor 1984 és 1996 között Estoril rendezte a Forma-1-es nagydíjat. A motorsport.com arról számolt be, hogy a nyugat-európai országban újra vevők lennének a sportágra: a portugál kormány felkérte a helyi szervezőket a lehetőségek felkutatására, akik ennek érdekében pedig már fel is vették a kapcsolatot a Forma-1 új tulajdonosával, a Liberty Media-val, és a tárgyalások is megkezdődtek.

A helyszín a 2008-ban épült algarvei pálya lenne, amely 100 ezer fő a befogadóképessége, és autóval mindössze 15 perc alatt megközelíthető Portimaóból. A pályatulajdonosoknak meg meggyőződésük az, hogy a létesítmény készen áll a Forma-1 fogadására, elsősorban infrastrukturális szempontból.

Ugyanakkor a portugáloknak nagyon komoly ajánlattal kell előrukkolniuk, hiszen 2018-ban Franciaország és Németország is visszatér a sportág körforgásába. Ugyanakkor érzik, hogy a nehéz gazdasági helyzetből való kilábalást követően képesek arra, hogy fizessék a rendezési jogdíjakat, amennyiben azoknak a mértéke nem ölel fel csillagászati magasságokat.

Mint az ismeretes, 2019-től a jövőre tervezett 21-nél is több futamot rendezhetnek meg a száguldó cirkuszban, mégpedig olyan európai, amerikai és ázsiai helyszíneken, amelyek segíthetik a piac fejlődését.

Korábban Algarve területén sosem rendeztek Forma-1-es futamot, csupán három tesztnek adott otthont a helyszín, ebből egyet 2008 decemberében, egyet meg 2009 januárjában bonyolítottak le, a Ferrari, a McLaren, a Toyota, a Renault, a Toro Rosso és a Williams részvételével. Igaz, azóta már járt Forma-1-es autó a helyszínen, hiszen a múlt héten Lando Norris ezen a pályán tesztelhette a McLaren istálló egyik korábbi versenygépét, amiért 2016-ban a Brit Versenyzők Klubjától díjat nyert.

Ugyanakkor Algarvéban már láthattunk Superbike-, A1GP- és FIA GT-versenyt is.

Fotó: Panoramio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5912568335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása