F1 - RÖVIDESEN BEJELENTHETIK A SAUBER - HONDA HÁZASSÁGOT?

2017_bahrain_gp_race_day_096.jpg

motorsport.com értesülései szerint a Sauber F1 Team csapata még sohasem volt ennyire közel ahhoz, hogy 2018-tól a Honda erőforrásait használhassa majd.

Immár 2010 óta a Ferrari motorjai hajtják a Sauber autóit, de a svájci középistálló egy ideje már fontolgatja a váltást - a legutóbbi hír szerint a Honda és a Mercedes jött számításba, mint potenciális motorbeszállító.

Viszont az utóbbi időkben a Sauber egyre inkább a Hondával tárgyalt, március óta pedig már nagyobb léptekben, amelynek eredménye egy hosszútávú egyezség lehet. Idén a Ferrari 2016-os aggregátját használja a konstruktőri bajnokság 9. helyét jelenleg elfoglaló alakulat, amely igencsak komoly kihívásokat görget az eredményessége elé. Jövőre azonban már a Honda legújabb specifikációjú motorjával gördülhet pályára a Sauber.

Mostanában a 25 éve a Forma-1-ben lévő csapat nehéz időket élt meg: tulajdonképpen tavaly a csődtől egy tulajdonosváltás mentette meg azt - Peter Sauber cége helyett a Lingbow Finance befektetőcsoport kezében van az irányítás, így az anyagi háttér biztosított.

2017_bahrain_gp_race_day_093.jpg

Amikor anno, 2015-ben a Honda visszatért a száguldó cirkuszba, egy olyan megállapodást kötött a McLarennel, miszerint egy második partnercsapathoz mindkét fél beleegyezése elengedhetetlen. Igaz, a szabályok azóta már megváltoztak olyan szempontból, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelezheti a motorgyártók több csapat ellátására is, amennyiben szükséges.

Arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy a Honda jelenleg zajló korszaka messze van egy tündérmesétől: a japán gyártó helyzete megbízhatóság és tempó szempontjából is eléggé siralmas. A helyzet noha a tavalyi év folyamán valamelyest javult, az idei év eddig ismét visszaesést mutat.

Tavaly nyáron pedig a Honda nyitott egy központot Milton Keynes-ben is, ezáltal jöhetett szóba az, hogy a japánok szívesen kiszolgálnának egy másik istállót is a McLaren mellett.

A hír az elkövetkezendő néhány napban válhat hivatalossá, ugyanis a Sauber-nak május 6-ig kell jeleznie az FIA-nál, hogy milyen motorral lesz ott a 2018-as rajtrácson.

Mindenesetre a McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier pozitívan áll hozzá a dologhoz, ugyanis az több tesztkilométert jelentene a japán motorgyártónak, ezáltal a fejlesztési folyamatok is gördülékenyebbek lennének.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312451203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2017.04.24. 23:22:45

"középistálló"
Bár újra az lenne!
Hondával??! :-///

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása