F1 - VERGNE TÁVOZOTT A FERRARITÓL, MOSTANTÓL A FORMULA-E-RE KONCETRÁL

jean_eric_vergne_v8_supercars_clipsal_500_rmhascxoqrzx.jpg

Miután kiebrudalták a Toro Rossótól Jean-Éric Vergne-t, a francia átcipelte a sátorfáját a Formula-E családjához, amellett, hogy a Ferrari Forma-1-es csapatának a kötelekében marad tesztpilótaként - azonban az elmúlt hetek folyamán elterjedt pletykák beigazolódtak, Vergne immár nem tagja a ferraris famíliának.

A Toro Rosso Forma-1-es alakulatát korábban három éven át erősító Jean-Éric Vergne 2014 végén vált kegyvesztetté a "kisbikáknál", amely után két évig a Ferrarihoz tartozott tesztpilótaként. Viszont a francia a minap megerősítette, hogy immár nem tartozik a maranellói gárdához - a bejelentés alapvetően nem számított nagy meglepetésnek, mert erről már hetek óta pletykáltak a különböző közösségi portálokon.

Vergne azonban hozzátette a dologhoz, hogy a döntés nem hirtelen jött: "Már a kezdetektől fogva egyértelmű volt, hogy ebben a szezonban már nem én leszek a Ferrari tesztpilótája. De továbbra is kapcsolatban vagyok a Ferrarival, és a csapatnál is jó kapcsolataim vannak. Viszont már nem fogok ellátogatni több nagydíjra, ugyanis már nem én töltöm be a szerepet."

Jean-Éric Vergne már a harmadik szezonját teljesíti a Formula-E-ben, jelenlegi csapata, a Techeetah pedig már a harmadik a szériában az Andretti és a DS Virgin Racing után. Jelen állás szerint pedig úgy néznek ki a dolgok, hogy a francia versenyző hosszú távon tervez a kínai alakulattal, amelynek tulajdonosa, a CMC már részesedést is vásárolt a Formula-E-ből, amely ennek révén a menedzsmentben is szerephez jutott.

16831065_1420182828021594_7106298900569766885_n.jpg

A Techeetah idei szezonja pedig igencsak ígéretesnek tűnik a Renault-hajtásnak köszönhetően, erre pedig bizonyítékul szolgál az, hogy Vergne a múlt hétvégén, Buenos Airesben a második helyen zárt az ePrix-n.

A Red Bull korábbi növendéke a jövőjét viszont nem csak a Formula-E-ben képzeli el, hanem szívesen indulna az Endurance Világbajnokságon is, első körben az LMP2-ben vagy a GTE Pro géposztályban. Ennek kapcsán a 26 esztendős Vergne annyit árult el, hogy vannak lehetőségei erre, de részleteket még nem közölhet.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr412280091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása