WEC - ÍGY ÉRTÉKELTE ROBERT KUBICA ELSŐ LMP1-ES TESZTJÉT

15171038_1275755252480926_8233763022157398434_n.jpg

Többek között a korábbi Forma-1-es pilóta, Robert Kubica is részt vett az Endurance Világbajnokság hivatalos újonctesztjén Bahreinben. Az egyszeres futamgyőztes elárulta, hogy sérülései nemigen jelentettek akadályt a ByKolles LMP1-es autójának vezetése közben. Így értékelte első WEC-kalandját a lengyel!

A Megbízhatósági Világbajnokság hatórás bahreini szezonzárójának a másnapján megrendezésre került a széria hivatalos újonctesztje. Az LMP1-es gépek közül az #1-es Porschét Gustavo Menezes, az #5-ös Toyotát Pipo Derani, a #7-es Audit pedig Paul-Loup Chatin próbálhatta ki, viszont a figyelő tekintetek nem rájuk, hanem a privát LMP1-es csapat, a ByKolles Racing autójára szegeződött, melyben a korábbi Forma-1-es lengyel versenyző, Robert Kubica kapott lehetőséget. Az utóbbi időszakban egyre több pályaversenyen felbukkanó Kubica 1:47.222-es időt ment. Viszont ezúttal nem a köridő volt az elsődleges, hanem az, hogy a 2011-es ralibalesete során elszenvedett sérülései mennyire akadályozták a sportautó kezelésében.

"A legteljesebb mértékben magabiztos vagyok azt illetően, hogy tudok hosszú etapokat teljesíteni endurance versenyeken, ezt fontos volt látnom. Úgy gondolom tehát, hogy képes vagyok elég hosszú etapok abszolválására, ráadásul egynél többre. Amennyiben kényelmesen érzem magam az autóban és a korlátaim dacára is tudok vezetni, nincs miért aggódnom. Az elmúlt 6 hónapban nagyon keményen edzettem, szerintem jó fizikai állapotban vagyok." - idézte Kubica szavait a motorsport.com.

15181229_1275666342489817_5440516239586377015_n.jpg

Majd a lengyel elismerte, hogy igenis, számára vonzó lenne a WEC, mint versenyzési opció. "Az LMP1 az olyasmi, mint a Forma-1, csak fedett kerekekkel. A gyári autók számottevően gyorsabbak a ByKolles gépénél, abszolút más szintet képviselnek, de a bajnokság eléggé kemény." - nyilatkozott az egyszeres Forma-1-es futamgyőztes, aki "talán" választ adott arra a kérdésre, hogy 2017-ben feltűnhet az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportautós bajnokság mezőnyében, sőt, a Le Mans-i 24 órást kifejezetten vonzó tartotta.

Ugyanakkor a lengyel elismerte, hogy az autók jelenlegi állapotukban nem teljesen kompatibilisek az ő egészségügyi állapotával, úgyhogy némi átalakításokra szükség lenne, még ha azok minimálisak is. "A korlátaimmal nem tudok mindenféle versenyautóval versenyezni, és nem volt időnk módosításokra. Úgyhogy nem volt 100 százalékig tökéletes ez az autó a számomra, de inkább arra mentünk rá, hogyan érzem magam egy LMP-autóban. Fizikailag semmi problémám nem volt, de tempó miatt át kéne alakítani néhány dolgot a vezetőfülkében."

Az újoncteszt eredményei ezen a linken érhetőek el.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3711978480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása