F1 - SZINGAPÚR KIKOSARAZHATJA A FORMA-1-ET?

2016_singapore_gp_race_017.jpg

A Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone úgy tudja, hogy Szingapúr nem kívánja meghosszabbítani a 2017 végén lejáró szerződését.

Nagyjából egy hónapja még arról számolhattunk be, hogy Malajzia ejtené a Forma-1-et, miután számottevően csökkent a helyiek érdeklődése a sportág. A minap pedig az a hír látott napvilágot, hogy egy másik távol-keleti ország, nevezetesen Szingapúr is úgy dönthet, hogy a jövőben nem kíván a versenynaptár része lenni a száguldó cirkuszban - legalábbis így tudja a Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone, aki erről nem olyan régen a német Auto Motor und Sport nevű német lapnak nyilatkozott.

"Nézzük meg, mit tettünk Szingapúrért. Igen, az való igaz, hogy Szingapúr számára igencsak sokba került a Forma-1-es nagydíj megrendezése, de mi is adtunk nekik nagyon sok pénzt. Szingapúr hirtelen többé vált, mint egy átutazásra használt repülőtér. Most viszont úgy tűnik, hogy nem akarnak több Forma-1-es futamot rendezni azután, hogy elérték céljaikat." - mondta Ecclestone, aki ezután kitért azon versenyhelyszínekre, amelyek meg voltak csillagozva a 2017. évi előzetes versenynaptárban: "A lehető legtöbb dolgot próbáljuk megtenni azért, hogy Kanadát a versenynaptárban tudjuk tartani. Brazíliával kapcsolatban ugyanez a helyzet. Ami pedig Hockenheimet illeti: nem tudjuk anyagi szempontból támogatni a Német Nagydíjat, hacsak nem támogatjuk a többi európai helyszínt is.

Végül pedig ezt is elhintette a 86 esztendős brit üzletember, hogy nem tartja elképzelhetetlennek azt, hogy a jövőben több manufaktúra is búcsút vesz majd a Forma-1-től: "Megtörténhet, hogy a Mercedes és a Ferrari is elhagyja a száguldó cirkuszt. De ha őszinte akarok lenni, ha a futamok jobbak lesznek, a sportág jövőképe nem is lesz annyira szörnyű. Mindig és mindenképpen számolni kell azzal, hogy a gyártók előbb vagy utóbb itt hagynak minket. A Mercedes akkor fog távozni, amikor az kedvező lesz a számukra - nézzük csak meg korábbról a Honda, a BMW és a Toyota példáját. Ők is kiszálltak, amikor a Forma-1 elvégezte számukra a feladatot. Nincs bennük hála."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6611977926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása