FE - A FERRARI IS A FORMULA-E-VEL SZEMEZ?

sebastian_vettel_f1_grand_prix_brazil_practice_6q7baymp4upx.jpg

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elárulta, hogy az olasz márka radarján ott van a Formula-E Bajnokság.

Mint ismeretes, az elmúlt hónapok folyamán ugrásszerűen nőtt a népszerűsége a Formula-E bajnoki sorozatnak. Jelenleg az Audi, a Jaguar, a Renault és a DS/Citroen révén négy olyan autógyártó van, amely jelentősen képviselteti magát a sorozatban, de a BMW sem áll oly távoli kapcsolatban az elektromos versenysorozattal, ráadásul 2018 őszétől a Mercedes szerepvállalása is valószínűsíthető.

A pénteki nap folyamán pedig egy olyan gyártóról derült ki, hogy érdeklődik a Formula-E iránt, amelyről álmunkban nem gondoltunk volna: ez pedig a Ferrari. Ennek hátterében pedig az áll, hogy az elnök Sergio Marchionne igencsak szimpatizál Alejandro Agag szériával és azzal az iránnyal, melyet képvisel. Viszont a 64 éves olasz nem beszélt konkrét csatlakozási időpontról, de két nagyon fontos feltételt is szabott ahhoz, hogy a mostani ábrándozás a későbbiekben valósággá váljon.

"Már egy jó ideje vitatkozom a kollégáimmal emiatt a Ferrarinál. A Formula-E-vel kapcsolatosan pedig két problémáról szeretnék beszélni. Az egyik a széria jelenlegi struktúrája, ami miatt a futam közben autócsere szükségeltetik, ami pedig nem igazán vonzó a Ferrarinak. A másik pedig az elektromos autók szabványosítása, ugyanis így nem tudjuk megmutatni, hogy mit vagyunk képesek kihozni ebből a technológiából. De úgy vélem majd, hogy idővel a Ferrari képes lesz az egyedülálló autó alkotására, de ezt jelenleg a sorozat regulái nem teszik lehetővé. Amennyiben viszont már kedvezőek lesznek a körülmények, akkor pár év múlva beszállhatunk." - idézi Marchionne szavait a motorsport.com.

A Ferrarinál pedig előbb-utóbb elengedhetetlen lesz a hibrid technológia alkalmazása az utcai autók terén 2019-től - véli Marchionne. Az olaszok az első ilyen autójukat 2013-ban mutatták be, amely a LaFerrari volt. A kivitelezést pedig a belső égésű motor és az elektromos meghajtás kombinációjának alkalmazásával képzelik el, melynek segítségével a szóban forgó járművek plusz teljesítményt nyerhetnek.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1011951375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása