GP2 - HAZAI GYŐZELEM SZÜLETETT A MÁSODIK SILVERSTONE-I FUTAMON

_79p7971_3732119.jpg

A múlt heti osztrák nagydíjat követően az angol Jordan King az esővel tarkított Silverstone-i sprintversenyen is győzni tudott a hazai nézők legnagyobb örömére. Rowland ismét dobogóra állhatott és ezzel átvette a vezetést az összetettben.

King az első futam végeredménye alapján megfordított rajtrácsnak köszönhetően a pole-ból kezdte meg a még száraz pályán startoló sprintfutamot, és a rajt után könnyedén megtartotta a vezetést, Nobuharu Matsushita lerajtolva Norman Nato-t feljött a második helyre, Oliver Rowland pedig a 6.-ról a 4.-re ugrott előre. A szombati győztes, Pierre Gasly veszítette a legtöbb pozíciót a rajtnál, aki egészen a 12. helyig csúszott hátra. Míg Jordan King elviharzott az élen, Nato egyre hátrébb esett vissza. Luca Ghiotto Rowland és Matshushita megelőzését követően nagyobb tempóra kapcsolt, és gyorsan utolérte az élen haladó Kinget.

A verseny második fele az első helyért folyó küzdelemről szólt, Ghiotto egyre nagyobb nyomást helyezett Kingre, de a brit pilóta minden támadásnak ellenállt. A verseny végére megérkező eső tette még izgalmasabbá a futamot. Néhány  körrel a leintés előtt Sergey Sirotkin jelezte először a csapatrádión, hogy esőcseppeket lát,de csak két körrel a futam vége előtt kezdett el komolyabban esni. Ekkor már a bokszkiállás nem tűnt kifizetődő választásnak, így mindenki maradt a slick gumikon a csúszós pálya ellenére. Óriási káosz alakult ki, többen elvétették a féktávokat, ami a középmezőnyben látványos helyezkedéseket váltott ki. Matsushita óriásit hibázott a végén Rowland nyomása alatt, aki azzal az elfékezésével elvesztette a dobogós pozíciót Rowland-el szemben.Nato kipördült a hatodik helyről és a kavicságyban ragadt.

Az élen King a folyamatosan csúszkáló autójával is meg tudta tartani a vezetést. A Manor tesztpilótája idei második futamgyőzelmét zsebelte be a hazai pályáján. Ghiotto először állhatott dobogóra a GP2-ben, míg Rowland mindkét brit futamon a 3. helyen zárt. Giovinazzi csak egyetlen tized másodperccel maradt le a dobogóról, Matsushita a hibája ellenére is befutott az 5. helyen. Miután a főversenyt megnyerő Pierre Gasly csak a 7. lett, Rowland a vezetést is átvette az összetettben, mely továbbra is rendkívül szoros. Rowland előnye jelenleg csupán egyetlen pont  Antonio Giovinazzival szemben, de az első nyolc pilóta 25 ponton belül áll egymáshoz képest,ami egy főversenyes győzelemmel ledolgozható.

Folytatás két hét múlva a Hungaroringen!

A bajnokság első 8 helyezettje:

2016-07-11.png

 

Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr258879648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása