F1 - WEHRLEIN SZERINT A MANOR FELVEHETI A KESZTYŰT A RENAULT-VAL

image21_img_1536_medium_1.jpg

A Manor németje, Pascal Wehrlein szörnyen magabiztos a spielbergi pontszerzése után - elmondása szerint még a Renault-t is elkaphatják a konstruktőri összetettben.

Az elmúlt két évben egyszer sem volt olyannyira versenyképes a Manor autója, mint a múlt hétvégén Ausztriában, amikor is Pascal Wehrlein a hullámvölgyekkel tarkított futama ellenére a 10. pozícióban tudott zárni, ezzel megszerezve karrierje és a Manor idei első pontját. Így a konstruktőri összetettben a mezőny legkisebb költségvetésével rendelkező csapat a szenvedő Sauber elé került, amely idén még nem jutott el az első pontjáig.

Ugyanakkor az idei év eleje óta a Mercedes erőforrásait csapat is tisztában azzal, hogy nem lehetnek mindenhol és minden időpontban olyan erősek, mint voltak a Red Bull Ringen, így azt az elvet vallják, hogy amikor egy-egy helyszínen magukra találnak, akkor azt kellőképpen ki kell használni. Ahogyan a Manor azt is tudja, hogy a Sauber ezt nem fogja annyiban hagyni, a svájci csapatnál már meg is kongatták a vészharangot, hogy valamit csinálni kell.

Wehrlein legutóbbi nyilatkozatában elárulta év eleje óta rengeteg fejlődött a csapat, ez pedig már az elmúlt versenyeken is látszott, amikor már vagy a Sauber,  vagy a Renault pilótáival viaskodtak. A német azt is kifejtette, hogy nagyon örül a spielbergi eredmények, s úgy gondolja, hogy ez a formájuk a következő pár futamon is tartható, így pedig a Manor akár a Renault-t is beelőzheti a csapatok világbajnoki pontversenyében, a 9. helyért - s ennek érdekében mindent meg fognak tenni.

A DTM tavalyi bajnoka azt is hozzátette, hogy az autó is javult, de a kulcstényező a jó gumikezelés volt, amely már Ausztriában is sokat lendített előre a teljesítményükön, úgyhogy elmondása szerint van ok a bizakodásra.

Nyilatkozata végén pedig elmondta, hogy a Manornál a jövőben jönnek a fejlesztések, melyekkel még a pontszerzés is elképzelhető. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr538874036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása