F1 - A MÁSODIK EDZÉST IS HAMILTON NYERTE BAKUBAN

lewis_hamilton_european_f1_grand_prix_practice_vz9wk2s7dayl.jpg

A Mercedes angol versenyzője, Lewis Hamilton továbbra is verhetetlen a Baku Street Circuit-en, ugyanis a második edzésen is ő zárt az első helyen, csapattársa, Nico Rosberg és a force indiás Sergio Perez előtt.

Az első és a második szabadedzés között kisebb malőr volt a bakui pálya kerékvetőivel, ami miatt speciel a GP2-esek időmérőjét el is kellett halasztani, de a Forma-1-es második edzésig többnyire helyrehozták a problémákat.

Ezúttal a 90 perces edzés balesettől mentes volt, nem úgy, mint az FP1-en, ahol Daniel Ricciardo nekiment a falnak. Persze a szokásos elfékezéses kicsúszások nem maradtak el - többek között Romain Grosjean, Max Verstappen és Esteban Gutiérrez is kilátogatott a pálya valamelyik bukóterébe.

Azonban a tréning folyamán két pilóta is félreállásra kényszerült. Először Nico Rosberget érte utol a technika ördöge, a bajnoki éllovas német pilóta autójában a 70. perc környékén szállt el a hajtás, ekkor mérnöke arra kérte, hogy parkoljon le autójával - ezt Rosberg meg is tette, a 19-es kanyar után. Aztán percekkel a leintés előtt Kimi Raikkonen is megállt a Ferrarijával az 5-ös kanyarban, vastag féknyomokat hagyva maga mögött, úgyhogy egyáltalán nem kizárható az, hogy itt is műszaki hiba van a háttérben.

A McLarent sem kerülték el a műszaki hibák, ugyanis még fél óra sem telt el, Fernando Alonso egy 7-es sebességi fokozatban ragadt, köhögő MP4-31-essel cammogott be a depóba, de a spanyol a későbbiekben visszatérhetett a pályára.

A 90 perces szabadedzésen újra a Mercedesek taroltak - Lewis Hamilton 1:44.223-as ideje közel 0,7 másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Nico Rosbergnél. Jól szerepeltek a szintén Mercedes-motort használó Force Indiák is - Perez és Hülkenberg a 3., valamint az 5. helyen végeztek, közéjük Bottas furakodott be a Williamsszel. A legjobb nem Mercedes-motoros pilóta Carlos Sainz Jr. volt, aki a hatodik pozícióba hozta a Toro Rosso STR11-est. Ezúttal mind a két Red Bull befért a TOP 10-be - Verstappen a 7., Ricciardo a 10. lett, közrefogva a ferraris Vettelt és a mclarenes Jenson Buttont. Három világbajnok is a legjobb 10-en kívül zárt: Alonso a 11. legjobb időt futotta meg a McLaren-Hondával, Raikkonen csak 13.-ként hozta be a Ferrarit, Felipe Massa pedig csak a 16. lett, ami Bottas 4. helyével szemben nem fest túlságosan jól.

A hétvége programja a harmadik szabadedzéssel folytatódik szombaton 11 órától.

A második szabadedzés végeredménye:

13450274_616517358505250_5807034251330698560_n.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr248818538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása