F1 - PEREZ: AZ ÚJ SZABÁLYOK FELFORDULÁST OKOZHATNAK A SZEZONNYITÓN

australian_f1_grand_prix_previews_ir6mq1edashl.jpg

A rádiózásra, valamint a rajtprocedúrára érvényes új szabályok felfordulást okozhatnak a 2016-os szezon kezdetén - állítja a Force India mexikói pilótája, Sergio Perez.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az elmúlt időszakban két ponton is elkezdte megnehezíteni a pilóták életét annak érdekében, hogy a nézők izgalmasabb versenyeket láthassanak. Ez a két pont pedig a rádiókorlátozás, valamint az "önálló" elrajtolás.

Kedden egy melbourne-i vidámparkban ezzel kapcsolatosan Sergio Perez azt nyilatkozta, hogy ezen változások galibát okozhatnak a szezonnyitón, főleg a rajt utáni métereken.

"Itt, az első helyszín rajtjánál határozottan több az adrenalin, mint bárhol máshol az egész év folyamán. Ezzel kapcsolatban azon morfondíroztam, hogy az új szabályváltozások, például az, ami a kuplunghasználatra vonatkozik, nem csak a rajtnál, hanem a komplett verseny alatt okozhat némi felfordulást.

Szóval nagyon érdekes lesz ez a futam a hétvégén, akárcsak az újfajta kvalifikáció. Most egy csomó minden tarkíthatja a versenyt."

Perez úgy véli, hogy a pilóták és a csapatok hamar meg fogják majd szokni a szigorításokat, azonban állítja, hogy Melbourne-ben még több hiba előfordulhat.

"Pilótaként bármit elronthatsz, ha nem koncentrálsz teljesen arra, amit csinálsz.

Én azt gondolom, hogy a Forma-1-ben versenyeznek a világ legjobb versenyzői, és csak ritkán vélem úgy, hogy ez probléma lehet. De véleményem szerint az első versenyen minden pilóta számára egy kaland lehet, mindannyiunk számára, de utána ez egy egyenes futam lehet."

Amikor ezen a médiaeseményen a motorsport.com rákérdezett az új rajtprocedúrára, Perez csak ennyit felelt:

"Mi már gyakoroltuk ezt az új rajtprocedúrát, azonban így is fennáll a hiba lehetősége, főleg, ha rossz pozícióba hagyod a kuplungot. Ez is kihívás lehet a pilóta számára, ugyanis meg kell találni a helyes pozíciót. Szerintem az első futam után már minden rendben lesz."

Sergio Perez nem rejtette véka alá a véleményét - a téren még szkeptikus, hogy a szabályok hosszútávon mennyire fogják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

"Azt azért nem hiszem, hogy a káosz tartós lesz, ugyanis nem csak a pilóták rendelkeznek nagy tapasztalattal, hanem a sportágban dolgozó mérnökök is nagyon okosak. Véleményem ugyanaz fog történni, mint korábban - előnyösebb lesz az, ha megvan a kuplung ideális pozíciója, mintsem annak állandó változtatása, próbálgatása. Vasárnap kiderül, hogy a többiek mire jutottak."

A Force India mexikóija végül az új időmérőt is véleményezte:

"Az állaspontunkat korábban már egyértelműsítettük, de el kell fogadnunk a döntést. Kicsit furcsállottam, hogy akkor kérték ki a véleményünket a témában, amikor már rég el lett döntve az újféle kvalifikáció bevezetése. Úgy vélem, az első időmérő után újra minden a normális kerékvágásban lesz."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr838478434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása