F1 - ALONSO SZÁMÁRA A 2017-ES AUTÓK MÉRVADÓAK LESZNEK A FOLYTATÁST ILLETŐEN

fernando_alonso_f1_testing_barcelona_day_one_rbya5spjuppl.jpg

A McLaren-Honda spanyol versenyzője, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a jövő évi szabályváltozásoktól tette függővé, hogy 2017 után is marad-e a királykategóriában.

Pár napja az FIA Motorsport Világtanács már megszellőztette, hogy miként változhatnak meg az autók 2016-ról 2017-re, azonban ezekről a változásokról a csapatoknak még kell egyezniük április 30-ig bezárólag. Amennyiben ez sikerült, akkor nagyobb gumik érkezhetnek például, összességében pedig 4-5 másodpercet gyorsulhatnak az autók a pályák többségén.

Fernando Alonso, aki a McLarennel kötött szerződésének lejártakor, 2017 végén már 37. életévét fogja taposni, kifejtette, hogy azon múlik a Forma-1-ben való maradása, hogy milyenek lesznek az autók 2017-től. A kétszeres világbajnok a spanyol TVE-nek nyilatkozott:

"A jelenlegi autók túlságosan lassúak, egyenesen megölik a vezetés örömét. Mindenesetre még van legalább két évem, amíg csúcsformában leszek, utána majd a szervezetem eldönti, hogy mi legyen.

Ami pedig a 2017-es autókat illeti, már nagyon kíváncsi várom, hogy milyenek lesznek, s amint beszálltam egybe, utána elgondolkodok a jövőmön.

Azt pedig nem tudom, hogy mit fogok csinálni akkor, amikor már 30 éve, hogy versenyzek. Egy biztos, ha egyszer én abbahagyom, onnantól kezdve nincs visszaút. Azonban előtte én még rajthoz szeretnék állni Le Mans-ban, továbbá visszatérni a gokartozáshoz, ami mindig is nagy szerelmem volt."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr448450354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása