F1 - VÉGET ÉRHET A GUMISPÓROLÁS KORSZAKA!

cbz5lsjwwaa8coy.jpg

A legfrissebb hírek szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a versenyzők panaszkodásaira reagálva azt fogja kérni a Forma-1 hivatalos gumibeszállítójától, a Pirellitől, hogy a 2017-től kezdődő új érában strapabíró abroncsokkal lássa el a csapatokat. Ezek kifejlesztéséhez kapnak 12 tesztnapot, valamint vagy egy V8-as motorral felszerelt Forma-1-es, vagy egy átalakított GP2-es autót. 

BBC úgy értesült, hogy a versenyzők nyomására a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azon kéréssel fog fordulni a Forma-1 hivatalos gumipartneréhez, a Pirellihez, hogy 2017-től ne olyan gumikkal lássák el a csapatokat, amelyek jóval masszívabbak a mostaniaknál.

Az olasz-kínai gumicég 2011 óta szállít gumiabroncsokat a mezőnynek, s az elmúlt évek folyamán nem egyszer kerültek célkeresztbe. A legbotrányosabb időszakukat a 2013-as Brit Nagydíj környékén élték meg, amikor a verseny folyamán négy pilóta is defektet kapott, de a 2015-ös belga nagydíjhétvégén történt defekteknek is igen komoly visszhangja volt.

f1_testing_barcelona_day_two_b53ptyi8qqll.jpg

A Pirelli azt állítja, hogy a Forma-1 rendelésére gyártott az elmúlt években gyorsan elkopó papucsokat, hogy a versenyzők egy-egy verseny folyamán 2-3 alkalommal depólátogatásra kényszerüljenek. Ám a jövő évtől kezdve e téren változások következhetnek be, miután ez a koncepció sem a pilóták, sem a rajongók körében nem aratott valami nagy sikert. A jövőben az Autosport információ szerint olyan strapabíró gumikkal kell előrukkolnia a Pirellinek, melyekkel a versenyzők bátrán, mindenféle abroncsspórolás nélkül tövig nyomhassák a gázt, mindeközben igazodva a technikai szabályváltozásokhoz, melyek április 30-ig kerülhetnek megerősítésre. Azért is fontos az utóbbihoz alkalmazkodni, mivel 3-5 másodperc gyorsulásról van szó.

A Pirelli munkájához hat darab kétnapos tesztnapot kap, valamint egy tesztautót, amely vagy egy V8-as érából származó Forma-1-es, vagy egy átalakított GP2-es gép lesz.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr908422332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása