F1 - MEGÉRKEZETT A HAAS ELSŐ FORMA-1-ES AUTÓJA!

cbvljonwiauywbh.pngEljött a várva várt pillanat: a Haas F1 Team vasárnap délután 15:00-kor lerántotta a leplet fennállása legeslegelső Forma-1-es gépéről.

Hat év után először érkezik új csapat a Forma-1-be, a Haas F1 Team személyében, így nem véletlen az, hogy már nagyon sokan várták azt a momentumot, amikor az amerikai alakulat a világ szeme elé tárja 2016-os autóját, a Haas VF16. A gárda versenyzői ebben az évben Romain Grosjean és Esteban Gutiérrez lesznek.

A közvélemény igencsak kétesélyesnek érzi a Haas projektjének sikerességét. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a Ferrari óriási technikai támogatása kapásból a közép-, de akár az élmezőnybe repítheti Gene Haas csapatát, de vannak emberek, akik szerint Grosjean és Gutiérrez az idei évben a mezőny hátsó részében fognak tanyázni.

Szombaton délelőtt a Ferrari-hajtású Haas már teljesítette első köreit a barcelonai pályán egy filmes nap keretein belül, ám még a megbízhatósággal voltak gondok.

Ahogy azt sejteni lehetett a kamionok és a csapatruházat kinézetéből, az VF16-on is a szürke dominál, némi pirossal és feketével fűszerezve.

A Haas történetéről pedig annyit kell tudni, hogy 1986 óta az első amerikai csapat lesz a Forma-1-ben. Az már csak a sors iróniája, hogy az utolsó amerikai egyletet is Haas-nak hívták, melynek tulajdonosának, Carl Haas-nak semmi köze nincs Gene Haas-hoz, akinek a NASCAR mellett immár a Forma-1-ben is saját csapatot üzemeltet. Egyébként a Haas nem akart vakon belevágni Forma-1-es projektjébe, ez abból is látszik, hogy majd' két évet hagytak maguknak a felkészülésre onnantól számítva, hogy 2014 áprilisában a Nemzetközi Automobil Szövetség elfogadta az amerikaiak nevezését.

Képek a Haas 2016-os gépéről:

Bemutatófilm a Haas VF16-ról:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr598408634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása