WEC - FREDERIC SAUSSET TÖRTÉNELMI TETTET KÉSZÜL VÉGREHAJTANI LE MANS-BAN

7778658585_frederic-sausset-sur-la-ligne-droite-des-stands-du-circuit-des-24-heures-du-mans.JPG

Frederic Sausset végtagok nélkül teljesítheti a 2016-os Le Mans-i 24 órás viadalt.

Az FIA pénteken közzétett nevezési listájából kiderül, az a Frederic Sausset is ott lesz az idei legendás 24 órás versenyen, akinek 2012-ben mindkét kezét és lábát amputálni kellett. Sausset majd' négy éve szerzett egy karcolást egy nyaralása alkalmával, ám a kis seb elfertőződött, és a francia testét purpura támadta meg, amely komoly veszélyt jelentett belső szerveire is, ezért amputálni kellett mindkét lábát térdtől lefelé, valamint bal kezét, és könyökétől lefelé jobb karját is. Sausset azonban egy komoly szenvedéssel járó időszak után végül nem adta fel, hozzáállása pedig meg is hozta a gyümölcsét, idén ugyanis rengeteg támogatásnak köszönhetően egy speciális fejlesztésű LMP2-es Morgan autóval részt vehet a legendás Le Mans-i megmérettetésen. 

Sausset a hírek szerint csípőjével és jobb karjának csonkjával irányítja majd az autót, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, de Alessandro Zanardi korábban már bizonyította, nem lehetetlen rokkantan sem teljesíteni az egynapos versenyt (Zanardinak két lábát kellett amputálni egy balesete után).

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr448372084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása