WTCC - RÁCSOK MÖGÉ KERÜL A KORÁBBI PILÓTA

wtcc-puebla-2009-marin-colak-colak-racing-team-ingra-seat-leon-2-0-tfsi-with-a-broken-tire.jpg

Fatális kimenetelű közúti baleset okozásáért 3 év letöltendő börtönbüntetést kapott a WTCC mind a mai napig egyetlen horvát pilótája, Martin Colak.

Még 2010 novemberében történt az incidens, amikor két jó barát; Horvátország mind a mai napig egyetlen WTCC-pilótája, Martin Colak és Dalibor Opacak Bosilijevo közelében az A6-os úton ütköztek egymásnak egy Ferrarival és egy Nissannal, nagyjából 210 kilométer/órás sebességnél. A hírek szerint ráadásul az ex-WTCC-s a biztonsági övét sem kapcsolta be. A baleset következtében Colak elvesztette uralmát Ferrarija felett, így lesodródott az útról, utána az autó fel is borult, az autó pedig kigyulladt. Colak kirepült az autóból vagy súlyos sérülései ellenére gyorsan ki tudott kászálódni belőle, azonban útitársa, az akkor mindössze 20 éves Ivana Obad beszorult a lángoló autóba, és életét vesztette.

Colak és Opacak bíróság elé kerültek, azonban miután egyre csak egymást indokolták az esetért, a tárgyalások jócskán elhúzódtak, és miután a bíróság meglátása szerint egyiküknél sem mutatkozott bűnbánat, mindkettejüket szabadságvesztésre ítélte vakmerő vezetés és a közúti szabályok súlyos mértékű megszegése miatt. Colak rövidesen 3 év erejéig börtönbe vonul.

Colak pályafutása 2000-ben vette kezdetét; 2008-ban a Seat Leon Eurocup-ban küzdött meg Michelisz Norberttel és Wéber Gáborral, végül második lett. Ugyanebben az évben vetette meg a lábát a Túraautó Világbajnokság mezőnyében is, majd 2009-ben teljesített egy komplett szezont, azonban legjobb futamon elért helyezése csak egy 11. hely volt, míg időmérőről egy második helyet is fel tud mutatni a horvát. Karrierje ezen botrány után tört meg.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr778254236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása