DTM - GREEN ÉS DI RESTA NYERTÉK A SZEZON UTOLSÓ SZABADEDZÉSEIT

1445017895.jpg

A péntek délutáni első tréningen Jamie Green Audija, a ma reggeli második edzésen pedig Paul Di Resta Mercedese bizonyult a leggyorsabbnak a Német Túraautó Bajnokság mezőnyében. 

Tegnap egy Audi, ma egy Mercedes végzett legelöl Hockenheim-ben, de a két szabadedzés alapján az Audi talán egy kis előnnyel rendelkezik ezen a pályán a stuttgartiak felett. Ez nem meglepő, főleg azután, hogy az Audi dominálta az évadnyitót még májusban ezen a helyszínen. A BMW egyelőre sehol sincs.

Az első edzést Green 1:32.849-es idővel nyerte, mögötte pedig három Mercedes, két BMW és négy Audi végzett a TOP 10-ben. Ezen a tréningen a négy bajnokesélyes a 4., 6., 19. és 22. helyen végzett, Mortara - Ekström - Wehrlein -  Spengler sorrendben. 

A ma reggeli gyakorláson valamivel változtak az erőviszonyok és egy Mercedes, nevezetesen a skót Paul Di Resta végzett az élen, egy tizeddel gyengébb körrel, mint Green előző napi ideje. A második 45 perces edzés után vele együtt három Mercedes és hét Audi zárt a legjobb tízben, a leggyorsabb BMW-s pedig csak a 11. helyen végző Augusto Farfus lett (habár az ő hátránya is csak két tizedmásodperc volt Di Resta legjobb ideje mögött). Az Audi tehát tovább folytatta dominálását, de elveszítették az első helyet, ami arra enged következtetni, hogy szoros időmérőnk lesz az ingolstadtiak, valamint a Mercedes versenyzői között. 

1430555257.jpg

A bajnoki címért harcolók közül eddig Edoardo Mortara kezdte a legjobban a hétvégét.

Akárcsak az első szabadedzésen, ma is csak a két audis esélyes, Mortara és Ekström tudott beférkőzni a TOP 10-be, ami kisebb előjel lehet Wehrlein és Spengler számára, hogy van még mit javítani a beállításokon a nagyjából egy óra múlva kezdődő időmérő előtt. Persze Wehrlein esetében nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen a súlybüntetések miatt ezen a hétvégén is övé a legnehezebb autó, ami alapjáraton is jó pár tized hátrányt eredményez.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr567980121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása