F1 - VERGNE VAGY OCON ÉRKEZIK GROSJEAN HELYÉRE A LOTUSNÁL, MALDONADO CSAPATTÁRSAKÉNT?

f1-singapore-gp-2015-pastor-maldonado-lotus-f1-e23.jpg

Két francia is jó esélyekkel pályázhat Romain Grosjean helyére, Pastor Maldonado csapattársaként a 2016-os szezonra.

A Renault Sport F1 ügyvezetője, Cyril Abiteboul az RMC Sportnak és a Canal+-nak is elárulta, hogy Grosjean év végén el fogja hagyni a Lotust. Az ügyvezető hozzátette, hogy nem muszáj francia pilótával dolgoznak, még, ha lesz gyári csapat, akkor sem. Ugyan utóbbi tény körül még számos kérdőjel van, ám, jó lenne tovább vinni a francia vonalat, így két név került számításba: Jean-Éric Vergne és Esteban Ocon.

Grosjean, amiatt megy át a Haashoz 2016-ra, hátha át tudja venni Kimi Raikkonen helyét 2017-től a Ferrarinál, ha a finn visszavonul. A Lotusnak pedig jól jön Maldonado és a PDVSA évi 50 millió dolláros támogatása, amíg a Renault vissza nem vásárolja a csapatot. Vergne pedig a Ferrarinál tesztpilóta, és igencsak sok időt tölt az olaszok szimulátorában, miközben a Formula E-ben erősíti a DS Virgin Racinget. A francia pilóta már 3 évnyi tapasztalatot szerzett a Toro Rossónál, ezzel pedig akár pótolni is tudná Grosjeant. Azonban benne van a pakliban, hogy Vergne nem tud Enstone-ba igazolni, ekkor kerülne képbe Esteban Ocon, akit a Mercedes pártfogol, s mint ismert a Lotus és a német gyártó között jó a viszony, így mindkét fél nyitott lenne a jövőbeni együttműködésre. Azonban a Mercedes motorok használata semmilyen módon sem lehetséges, ha a Renault birtokában kerül az anyagilag instabil lábakon álló csapat.

A motorsport.com pedig arról számolt be minap, hogy Grosjean Haashoz való igazolása már a Japán Nagydíj után hivatalossá válhat, miután Grosjean figyelmeztette a Lotus vezetőségét, hogy ha a hónap végéig nem került pont a Renault-val való dolgok végére, akkor búcsút int a csapatnak. Ezek szerint az enstone-iak kifutottak a francia versenyző által adott ultimátumból.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr677806640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása