F1 - A RED BULL ÉS A RENAULT MÁRIS SZAKÍTOTTAK?

daniel-ricciardo-canadian-f1-grand-prix-es5f-qu_pepx-750x501.jpg

A korábban sikert sikerre halmozó páros viszonya az utóbbi másfél esztendőben nagyon megromlott, főként a motorgyártó gyenge erőforrásának köszönhetően, mely jelentősen visszaveti jelenleg is a bikások autójának teljesítményét. Az Auto Motor und Sport jelentése szerint a Red Bull és a Renault "válása" máris megtörtént, ám utóbbi akár bíróság elé is viheti a dolgot. 

A német szaklap tudomása szerint a Red Bull, mely már tavaly óta kemény szavakkal kritizálja motorpartnerét a gyenge erőforrás miatt, már megtette a lépést a válás felé, és elvileg fel is bontották a franciákkal érvényben lévő szerződésüket. Ezt elméletileg egy a szerződésben a teljesítménnyel kapcsolatos záradéknak köszönhetően tehették meg, melynek nyilvánvalóan a Renault motorja nem felelt meg. A hírek szerint azonban a francia gyártó ezt nem fogja annyiban hagyni, mert nem értenek egyet ezzel a megoldással, így akár jogi útra is terelhetik az ügyet. 

A Red Bull valóban meghúzhatta ezt a döntést, hiszen nemrég a Daimler elnöke áldását adta arra, hogy a Mercedes hajtóegységeket szállítson a csapatnak, ráadásul Helmut Marko, a bikások tanácsadója elárulta, akár egy hónap is elég lenne átépíteni 2016-ra tervezett autójukat úgy, hogy abba beépíthető legyen a németek erőforrása. 

A Red Bullnál tehát magabiztosak, de kérdés, ha a Renault valóban bíróság elé állítja az esetet, mennyire lesz kedve a Mercedes-nek belefolyni egy számukra teljesen felesleges jogi vitába...

Fotó: grandprix247.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr747726808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása