F1 - A BELGA NAGYDÍJ JÖVŐJE 2018-IG BIZTOSÍTVA VAN

20120713104957_3.jpg

A belga kormány garanciát adott a szervezőknek támogatásukról, így minden bizonnyal meg tudnak majd egyezni a Forma-1 Menedzsmenttel és a sport mindenható urával, Bernie Ecclestone-nal a hosszabbításról. 

Manapság több klasszikus európai helyszín is veszélybe került, az egyik közülük (nevezetesen Németország) pedig már meg is tapasztalhatta, milyen kiesni egy évre a versenynaptárból. Legutóbb Monza és az Olasz nagydíj jövője vált kérdésessé, bár most úgy tűnik, az ottani régió új adókedvezménye miatt a szervezők megmenthetik a futamot.

Az elmúlt években a legendás Belga nagydíjról is voltak olyan híresztelések, hogy anyagi problémák miatt veszélybe kerülhet Spa-Francorchamps jövője, ám tegnap Andre Maes, a futam főszervezője pozitívan nyilatkozott: "A kormány garanciát adott, így meghosszabbíthatjuk szerződésünket a FOM-mal, valószínűleg 2018-ig." 

Maes boldogan tudatta az újságírókkal, hogy idén ráadásul egyelőre a jegyeladások is sokkal jobb statisztikákat mutatnak, mint tavaly. Szerinte ez főként a nürburgringi futam kiesésének, valamint Max Verstappen feltűnésének köszönhető, hiszen a Toro Rosso újonca ugyan holland, de belga állampolgársággal is rendelkezik. Ráadásul a GP2-ben egy ténylegesen belga pilóta, a Mclaren nevelés Stoffel Vandoorne is tevékenykedik a hétvégén. Nem véletlen, hogy őt is nagy népszerűség övezi, hiszen a szezon eddigi részét dominálta a Forma-1 előszobájának is nevezett bajnokságban. Maes elmondta, szinte biztos benne, hogy Vandoorne jövőre egy F1-es csapatnál köthet ki, ami még jobban buzdítaná a rajongókat, hogy kilátogassanak a futamhétvégére.

Fotó: Spa-Francorchamps.be

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr287723202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása