WTCC - KETTŐS CITROEN-SIKER, MICHELISZ A DOBOGÓN AZ ELSŐ FUTAMON!

lopez_2.jpg

José Mária Lopez a Citroennel simán nyerte az unalmas első futamot Portugáliában, megelőzve francia csapattársát, Sebastien Loeböt és a Zengő Motorsport magyar versenyzőjét, Michelisz Norbertet, aki idén negyedjére állhatott fel a pódiumra!

Közép-európai idő szerint 12:45-kor rajtolt el a WTCC első versenye a Vila Real-i pályán. Az első rajtsorból induló két Citroen, Lopezzel és Loebbel simán megőrizte a vezetést, miközben Michelisz könnyedén rajtolta le a startokat rendre elrontó Hugo Valentét, akinek a verseny már az első körében véget ért, autója vélhetően megsérült a másik két gyári citroenessel, Ma-val és Mullerrel való tülekedésben. Nem sokkal később Girolaminak is be kellett döcögnie a depóba, mivel az argentin NIKA Hondájában az olajnyomással adódtak gondok.

Az első pár kört követően már meg is született a végeredmény, a futam java egy-két pályaelhagyást, és Catsburg bójamészárlását leszámítva roppant eseménytelenül telt.

A Citroen behúzta az első két helyet, José Mária Lopez könnyedén tett szert idei hatodik győzelmére, megelőzve a kilencszeres ralibajnok csapattársát, Sebastien Loeböt. Michelisz Norbert pedig simán behozta a harmadik helyre a Zengő Motorsport Honda Civicjét, megelőzve a japán gyártó gyári csapatának a pilótáit, Gabriele Tarquinit és Tiago Monteirót. A három Honda mögött pedig Ma Qing Hua lett a hatodik, ami azt jelenti, hogy Michelisz a VB-pontversenyben átvette a negyedik helyet!

A hetedik helyen zárt Yvan Muller a negyedik gyári Citroennel, ezzel pedig egyre jobban kezdenek szertefoszlani a négyszeres VB-győztes reményei az idei bajnoki címre, mivel hátránya ezzel a mostani, gyengébb eredménnyel 58 pontra hízott az összetettben Lopezzel szemben. A Ladák a picit álmos hétvégekezdést követően egy hármas pontszerzéssel zárták az első futamot, miután a Van Lagen - Catsburg - Huff zárta a TOP 10-et. Egyetlen Chevrolet-pilóta sem szerzett pontot, a legelőkelőbb helyen végző pilótája az amerikai gyártónak Tom Coronel lett, aki a 12. helyen ért célba.

Az első futam végeredménye:

1. José Mária Lopez Citroen C-Elyseé
2. Sebastien Loeb Citroen C-Elyseé
3. Y Michelisz Norbert Honda Civic
4. Gabriele Tarquini Honda Civic
5. Tiago Monteiro Honda Civic
6. Ma Qing Hua Citroen C-Elyseé
7. Yvan Muller Citroen C-Elyseé
8. Jaap van Lagen Lada Vesta
9. Nicky Catsburg Lada Vesta
10. Rob Huff Lada Vesta
11. Y Mehdi Bennani Citroen C-Elyseé
12. Y Tom Coronel Chevrolet Cruze
13. Y Stefano D'Aste Chevrolet Cruze
14. Y Tom Chilton Chevrolet Cruze
15. Y John Filippi Chevrolet Cruze
16. Y Gregoire Demoustier Chevrolet Cruze
17. Y Nestor Girolami Honda Civic
18. Y Hugo Valente Chevrolet Cruze

 

Fotó: FIA WTCC / Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr77619926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása