F1 - VETTEL VOLT A LEGGYORSABB A MÁSODIK EDZÉSEN, DE ISMÉT VÁLTÓHIBÁJA VOLT

ch3d3a9veaaga6w.jpg

Az újbóli sebességváltó-problémák ellenére a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel megfutotta a leggyorsabb kört a második edzésen Spielbergben. A négyszeres világbajnok mögött Nico Rosberg és Kimi Raikkonen zárt.

Egyelőre remek tempót diktál a Ferrari, már amikor hibátlanul megy. Az első edzésen Kimi Raikkonen alaposan megközelítette a Mercedeseket, a második tréningen Sebastian Vettel be is előzte a csillagmárkás csapat pilótáit. Azonban a második 90 perces gyakorláson is megállt Sebastian Vettel autója, ugyanúgy váltóhiba miatt, ahogy az első szabadedzésen.

Azt azonban meg kell jegyezni, hogy a Ferrari frissen igazolt négyszeres világbajnoka éppen csak megelőzte Nico Rosberg Mercedesét, csupán 0,011 másodperc volt a különbség. A harmadik Kimi Raikkonen lett a másik SF15-T-vel, igaz a Jégember már 26 századdal volt lemaradva német csapattársa 1:09.600-as idejétől. Lewis Hamilton ezúttal nem nyújtott túlságosan erős forrást, több alkalommal is hibázott, így végül csak ötödik lett, még a lotusos Pastor Maldonado is gyorsabb kört tudott összerakni, mint az angol. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a Mercedes házon belüli csatájában most, a spielbergi hétvégén Nico Rosbergnek áll a zászló, ez pedig szorosabbá teheti a világbajnoki címért folyó harcot.

Remek tempót diktált a két Force India. A friss Le Mans-győztes Nico Hülkenberg a hatodik leggyorsabb időt futotta, csapattársa, Sergio Perez pedig pont besurrant az első tízbe. A Lotusnak sincs oka a csalódásra, ugyanis hasonló, ha nem jobb formában vannak az E23-asok, mint Montrealban, ugyanis Maldonado negyedik pozíciója mellett a francia Grosjean egy erős TOP 10-es eredménnyel, a hetedik helyen végzett.

A 8-9. helyen pedig két újonc zárt. Előrébb a Toro Rosso holland tinipilótája, Max Verstappen végzett, akárcsak az első edzésen, ismét nyolcadik lett. Persze, Nasrnak sincs szégyenkezésre oka, hiszen az első edzésen elért ötödik hely után a második tréningen a kilencedik leggyorsabb volt.

A legnagyobb csalódást egyelőre a Williams nyújtja, Valtteri Bottas és Felipe Massa csak a 14-15. helyen zártak, és az első edzés is eléggé felemásan zárult annak dacára, hogy az első tízben zárt mindkét FW37-es.

Ez az edzés ugyanolyan nem volt olyan eseménydús, habár most sem maradtak el az érdekes pillanatok. Ezúttal a rádióforgalmazásban hallhattunk olyan dolgokat, amelyeket csak ritkán szoktunk. Először Nico Hülkenberg jelezte azt csapatának, hogy majd az adatok egyeztetése után szeretne tenni egy kétbetűs kitérőt. A másik furcsa rádiózás pedig Max Verstappen nevéhez kapcsolódik. A 17 éves holland fejfájásra panaszkodott, de nemsokára helyrejött. Előtte pedig az ifjonc tehetségnek a gumik vibrációjával volt gondja.

A Forma-1-es hétvége holnap folytatódik a harmadik edzéssel 11:00-tól.

A második szabadedzés végeredménye:

ch3fgzowuaa8y40.jpg

Fotó: Crash.net

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr957557506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása