MOTOGP - LORENZO NYERTE A BUKÁSOKBAN GAZDAG FRANCIA NAGYDÍJAT

Annak ellenére, hogy az időmérő Marc Marquez fölényét hozta, a futam legalább olyan sima Lorenzo-győzelemmel zárult, miután az első körben átvette a vezetést, többet nem is engedte ki a kezéből.

Már tegnap is azt nyilatkozta Lorenzo, hogy a körülmények miatt nem tudott egy elég jó kört futni (előtte vizes volt a pálya, nem volt 100%-os), de egyébként tudott volna olyan kört, mint Marquez, a harmadik szabadedzésen futott ideje egy tizeddel maradt el a pole pozíciós körtől. Jerezben is jó formában volt már, és ezt a kiváló formát át tudta ültetni erre a pályára is, így ezzel a győzelemmel 15 pontra közelítette meg a csapattársát, és az összetett pontversenyben följött a második helyre.

A futamon nagyon kevés esemény történt, leszámítva a sok bukást. Pedrosa kezdte a sort, de sokan követték a példáját, viszont csak Pedrosa volt az, aki folytatni tudta a futamot. Ám végül ez is kevés volt neki, mindössze a 16. helyen végzett, tehát éppen nem pontszerző helyen.

Rossi a gyenge rajthelyét követően jól rajtolt, de az első körben talán túlságosan óvatos volt, emiatt már összeszedett egy kisebb hátrányt. Azonban megelőzte Marquezt, és tudta követni az első hármas bolyt - míg Marquez hibázott, és beragadt, de még támadni sem tudta az előtte lévőket, Crutchlow pedig eldobta a vasat mögötte.

Rossi megpróbált Lorenzo után eredni, följött egészen a 2. helyig, de aztán az 1,6 másodperces különbséget nem tudta lefaragni, sőt még növekedett is, így Lorenzo Jerez után ismét győzni tudott, Rossi pedig biztosította a kettős Yamaha-győzelmet, mögöttük még Dovizioso fért föl a dobogóra.

Iannone a futam végére lelassult, így Smith és Marquez is utolérte. Marquez megpróbálta egyszerre megelőzni mindkettejüket, de Iannonéval meggyűlt a baja, két körön át oda-vissza előzgették egymást, míg végül Marquez egy merész előzés után már meg tudta tartani a 4. helyet, de nem ehhez szoktunk a részéről, főleg miután az időmérőt olyan simán nyerte.

Folytatás két hét múlva Olaszországban, Mugelloban, Valentino Rossi és a Ducati hazai pályája, érdekes futamnak ígérkezik az is, remélhetőleg sokkal izgalmasabb lesz, mint ez a Le Mans-i volt.

Horváth Ádám

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr37467150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása